09 Ekim 2014 19:07

Kadınların havaalanındaki Kobanê eylemine polis saldırısı

Atatürk Havaalanı'nda Kobanê için eylem yapan Savaşa Karşı Kadın İnisiyatifine polis saldırdı. Kadınlar darp edilerek gözaltına alındı.

Kadınların havaalanındaki Kobanê eylemine polis saldırısı
Paylaş

Savaşa Karşı Kadın İnisiyatifi üyesi kadınlar tarafından Kobanê direnişi ile dayanışmak için Atatürk Havalimanı'nda yapılan eyleme polis saldırdı. Saldırıda 49 kadın yerlerde sürüklenerek ve darp edilerek gözaltına alındı.

Kadınlar, Kobanê direnişi ile dayanışmak için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde eylem gerçekleştirdi.

Terminalde "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP" yazılı önlükler giyen ve "Jin jiyan azadi", "Kobanê halkı yalnız değildir" sloganları atan kadınlara polis saldırdı.

Saldırı sırasında kadınlar yerlerde sürüklenerek ve darp edilerek gözaltına alındı. Polis saldırısında 49 kadın gözaltına alınırken polis, basın mensuplarının da görüntü almasını engelledi. Polis, gazetecileri de gözaltına almak istedi. Muhabirimiz Duygu Ayber polisin gözaltı girişiminden son anda kurtuldu.

Gözaltına alınan kadın avukatlardan Meriç Eyüboğlu, gözaltındaki kadınların Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bekletildiğini ve  iki kadının ayrı araca alındığını söyledi.

AVUKATLAR SERBEST BIRAKILDI

Avukat Deniz Bayram'la Meriç Eyüboğlu ve bir avukat daha serbest bırakıldı.

KADINLARIN İFADESİ ALINDI

Kadınların Yeşilköy Karakolu'na götürüldüğü öğrenildi.

İfadeleri alınan kadınlar yeniden kontrol için hastaneye gönderildi. Kadınların muayene edilmeden önce polisler tarafından bir kez daha darp edildiği belirtildi. 

Gözaltındaki kadınların tamamı serbest bırakıldı. (İstanbul/EVRENSEL)


SAVAŞA KARŞI KADIN İNİSİYATİFİ'NDEN AÇIKLAMA

"Birçok kadın örgütünden bir araya gelen, aralarında HDK-HDP'den kadınların da bulunduğu "Savaşa Karşı Kadın İnisiyatifi" Türk Hava Yolları’nın dış hatlar bölümünde IŞİD katiller sürüsünün Kobani’de gerçekleştirmek istediği, katliam, kadınlara tecavüz ve köleleştirmeye karşı pankartlı, basın açıklamalı bir protesto eylemi düzenledi.

“IŞİD öldürüyor! AKP Geçit Veriyor! Dünya Seyrediyor! Kadınlar Direniyor!” pankartı altında düzenlenen eyleme katılan kadınlara, havaalanında bulunan Özel Güvenlik, erkek ve kadın sivil polisler azgınca saldırdılar. Saldırıda kadınlar ciddi şekilde darp edildi, tacize uğradılar, ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerle gözaltına alındılar. Gözaltında, bindirildikleri otobüste, devamla götürüldükleri Bakırköy Devlet Hastanesi, Kadına Yönelik Şiddet ve Rehabilitasyon merkezinde de taciz, küfür, hakaret ve şiddet devam etti.

Bu insanlık dışı uygulamaları gerçekleştirirken, polisler bozkurt işaretleri yaptılar.
Kadınlar ise bütün bu insanlık dışı uygulamalara sloganlar atarak karşı çıktılar, tepkilerini ifade ettiler." (HABER MERKEZİ)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

İşitme engellilerden okul tepkisi: Ankara 6 Tepekent 8 saat

SONRAKİ HABER

HDP: Hükümet sorumluluklarını acilen yerine getirmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...