09 Ekim 2014 16:36

Esrarengiz koku 26 öğrenciyi hastanelik etti, 4 okul tatil edildi

Bursa'da kaynağı belirlenemeyen ve geniş bir alana yayılan gaz kokusu, paniğe neden oldu. Yaklaşık 4 bin lise öğrencisinin eğitim öğretim gördüğü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Kampüsü'ndeki 4 okulda etkili olan esrarengiz koku sebebiyle 26 öğrenci hastanelik olurken 50'ye yakın öğrenci kokudan etkilendi.

Esrarengiz koku 26 öğrenciyi hastanelik etti, 4 okul tatil edildi
Paylaş

Adem ELİTOK

Bursa'da kaynağı belirlenemeyen ve geniş bir alana yayılan gaz kokusu, paniğe neden oldu. Yaklaşık 4 bin lise öğrencisinin eğitim öğretim gördüğü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Kampüsü'ndeki 4 okulda etkili olan esrarengiz koku sebebiyle 26 öğrenci hastanelik olurken 50'ye yakın öğrenci kokudan etkilendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Bursagaz ekiplerinin çalışmasına rağmen kokunun kaynağına ulaşılamadı. Kampüsteki esrarengiz koku sebebiyle Mustafa Celal Eğretli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Celal Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeniceabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri evlerine gönderildi.

Toplamda 4 okulda yaklaşık 4 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü'nde saat 14.45 sularında kaynağı henüz belirlenemeyen koku, okulların havalandırma sebebiyle açık bırakılan pencerelerinden sınıflara ulaştı. Özellikle astım ve bronşit rahatsızlığı olan öğrenciler fenalık geçirdi. Durumun iletildiği okul idaresi, polis ve 112 Acil Servis ambulansına haber verdi. İlk planda gaz kaçağı ihtimalini göz önüne alan okul yönetimi, 4 okulun da doğalgaz vanalarını kapattı. Buna rağmen kokunun kaynağına ulaşamayan okul idarecileri, durumu AFAD ve Bursagaz yetkililerine bildirdi. Kokudan yaklaşık 50 öğrenci etkilendi. Öğrenciler bahçeye çıkartılarak tahliye edildi. Bahçeye çıkan öğrencilerin nefes almakta zorlandıkları ve sık sık öksürdükleri gözlendi. Öğrencilere oksijen verildi. AFAD Bursa Birim Müdürü Yalçın Mumcu, "Kimyasal ölçümleri yaptık, çevredeki fabrikalardan da bilgi aldık, ancak kokunun kaynağına henüz ulaşamadık. Kokunun kaynağına ulaşmak için çalışmalarımız sürüyor. Eğitim kampüsünde herhangi bir doğalgaz kaçağına rastlamadık." dedi.

BÜYÜK PANİĞE SEBEP OLDU

Bursagaz ekipleri de okullarda yaptıkları incelemelerde gaz kaçağına rastlamadı. Bunun üzerine öğrencilerin esrarengiz kokudan etkilenmemesi için 4 okulda eğitim öğretim gören binlerce öğrenci evlerine gönderildi. Yaşadıkları korkuyu dile getiren öğrenciler ise "Özellikle astım ve bronşit olan arkadaşlarımız öksürük krizine girdi. Kusan arkadaşlarımız oldu." diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen benzer bir olayda Yıldırım ve Kestel ilçelerindeki kötü kokuyu hisseden vatandaşlar, Bursa’nın doğalgaz dağıtım şirketi Bursagaz’ın 187 ihbar hattını ve 155 Polis İmdat telefonunun kilitlenmesine neden olmuş, kokudan etkilenen 40 öğrenci hastanelik olmuştu. Yapılan incelemede bir fabrikada katı atıkların imhası için kullanılan kimyasal maddelerin arasına yanlışlıkla, tüp gazların dolumunda uyarıcı amacıyla kullanılan kimyasal madde dolu varilin karışmasının yol açtığı ortaya çıkmıştı. (Bursa/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

KESK, Kobanê, demokrasi ve barış için alanlara çıktı

SONRAKİ HABER

Yemek yemek politik bir faaliyettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...