09 Ekim 2014 15:26

Atina’da Kobanê için dayanışma eylemi

Yunanistan'ın başkenti Atina’nın merkezi meydanlarından Propilya’da Kobanê ile dayanışma eylemi yapıldı. Birçok kitle örgütünün katıldığı gösteriye politik ilticacılar da katıldı.

Atina’da Kobanê için dayanışma eylemi
Paylaş

Yunanistan'ın başkenti Atina’nın merkezi meydanlarından Propilya’da Kobanê ile dayanışma eylemi yapıldı. Birçok kitle örgütünün katıldığı gösteriye politik ilticacılar da katıldı. 

Atina üniversitesinin bulunduğu Propilya meydanında başlayan mitingde yapılan konuşmalarda, Kobanê’de katliama göz yumulmaması gerektiği ve Yunan halkının Kobanê ile dayanışma içinde bulunduğu vurgulandı. Evrensel Gazetesi Atina Muhabiri Seyit Aldoğan ise Türkiye ve bölge illerindeki gösterileri ve polis-kondra saldırılarını dile getirerek bölgede olağanüstü hal şartlarının uygulandığını vurguladı. Ayrıca Kobanê halkının direnişinin tüm halkların direnişi olarak görülmesi gerektiğini dile getirdi.  

Polis, Meclisin bulunduğu alanda barikat kurarak kitlenin AB binasına yürümesine izin vermezken Meclis önünde yapılan konuşmalarda Türkiye ve diğer bölge gericiliklerinin, ABD ve AB’nin ellerinde bölge halklarının kanı olduğu ve dünyanın gözü önünde süren katliama sessiz kalındığı dile getirildi. Eylemde, Erdoğan’ın Kobanê'daki IŞİD saldırılarına seyirci kaldığı ve katilleri silahlandırdığı söylendi. 

YUNAN MEDYASINDA KOBANÊ VURGUSU 

Günlerdir Kobanê ile ilgili haber veren Yunanistan medyası, gösteri haberini duyururken gelişmelere de oldukça geniş yer verdi. Bütün gazete ve TV haberlerinde Türkiye hükümetinin Kobanê’ye yardım konusunda şartlar öne sürdüğü ve IŞİD’in  yanı sıra direnen Kürtleri terör örgütü olarak değerlendirdiği üzerinde duruldu. Ayrıca birçok köşe yazısında Ankara hükümetinin uzun yıllardır Kürtleri bir tehdit unsuru olarak gördüğü ve Kürtlere yardıma yanaşmadığı vurgulandı.

Günlük Sindakton gazetesi ise bölgedeki tepkilere değinerek “Ankara ateşle oynuyor” yorumunu yaptı. (Atina/EVRESENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nobel Edebiyat Ödülü, Patrick Modiano’ya verildi

SONRAKİ HABER

KESK, Kobanê, demokrasi ve barış için alanlara çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...