09 Ekim 2014 15:00

Davutoğlu: Ne suretle olursa olsun kamu düzeni tesis edilecek

Türkiye'de son günlerde yaşanan Kobanê eylemlerini ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün yaptığı açıklamayı değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Her ne suretle olursa olsun kamu düzeni tesis edilecektir. Herkes bu kamu düzenine saygı gösterecektir. Kamu düzeninin olmadığı yerde çözüm süreci olmaz.' dedi.

Davutoğlu: Ne suretle olursa olsun kamu düzeni tesis edilecek
Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanlığında Bilgilendirme Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la birlikte kameralar karşısına geçen Davutoğlu, bir soru üzerine Türkiye'de son günlerde yaşanan Kobanê eylemlerini ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Davutoğlu, dün Güvenlik Zirvesi sonrası bu konudaki kanaatini açıkladığını hatırlatarak şunları söyledi; ''Herhangi bir şekilde pazarlığa, müzakereye açık kanaatler değildir. Kamu düzenini temin etmek bir görevdir. Ve kamu düzeni herhangi bir müzakare konusu, tartışılacak bir konu değildir. Her ne suretle olursa olsun kamu düzeni tesis edilecektir. Herkes bu kamu düzenine saygı gösterecektir. Bugün yapılan açıklamalar ne olursa olsun, bizim için bundan sonra hiç taviz vermeden ele alacağımız iki husus vardır; kamu düzeni ve hukuki sorumluluk. Olayların nasıl çıktığını herkes biliyor. Bunun için ek bir izahata ben ihtiyaç duymuyorum. HDP'den yapılan açıklamayla nasıl o silahlı denilen sahışların da sokağa çıktığını herkes gördü. En çok da bölgede Kürt vatandaşlarımız gördü. Türkiye bütün vatandaşlarının hukukunu koruma esasıyla kurulmuş bir devlettir. Bundan sonra da kamu düzeni dışına çıkan, bayramda dahi milletin huzurunu bozanlara tutumumuz açık ve net olacaktır. Kamu düzeninin olmadığı yerde çözüm süreci olmaz.'' (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Türk askeri Kobani\'yi kurtarıp geri gelsin

SONRAKİ HABER

Ortaokullarda \'Muhterem cumhurbaşkanımız\' için kurs açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...