09 Ekim 2014 14:09

Polis kampüse girdi, öğrenci ve akademisyenler gözaltında

Kobanê ile dayanışma yürüyüşü yapmak için Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde toplanan öğrencilere polis saldırdı. 14 öğrenci tartaklanarak gözaltına alındı. Akademisyenler İlkay Kara, Nail Dertli, Aysun Gezer, Celil Kaya ve Onurcan Taştan da gözaltına alındı.

Polis kampüse girdi, öğrenci ve akademisyenler gözaltında
Paylaş

Kobanê ile dayanışma yürüyüşü yapmak için Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde toplanan öğrencilere polis saldırdı.

Öğrencilerin yürüyüşünü engelleyen polis önce kampüsün içine girdi. Biber gazı ve tazyikli su kullanan polis fakültelerin içine kadar girdi. 14 öğrenci tartaklanarak gözaltına alındı.

Öğrencilerinin gözaltına alınmasına itiraz eden akademisyenler de polislerin hedefi oldu. Akademisyenler İlkay Kara, Nail Dertli, Aysun Gezer, Celil Kaya ve Onurcan Taştan gözaltına alındı.

Öğrenciler saldırı nedeniyle bir süre İletişim Fakültesi içinde mahsur kaldılar. KESK'e bağlı diğer sendikaların da devreye girmesinin ardından polisler okuldan çıkarken, çok sayıda öğrenci kampüsten çıkmaları halinde gözaltına alınacakları korkusuyla kampüsü terk etmedi.

Gözaltına alınan öğrenci ve akademisyen ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nün polisin kampüse girmesi için yazılı izin verdiği iddia ediliyor. (Ankara/EVRENSEL)

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya / Görünüm gazetesi


ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Kobanê eylemlerine de \'algı operasyonu\' dedi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Türk askeri Kobani\'yi kurtarıp geri gelsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...