09 Ekim 2014 11:19

HDP heyeti, Yalçın Akdoğan'la görüştü

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP heyeti Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüştü. Önder, görüşmenin ayrıntılarını eş başkanlarla paylaştıktan sonra açıklama yapacaklarını söyledi.

HDP heyeti, Yalçın Akdoğan\'la görüştü
Paylaş

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Balüken ile birlikte başbakanlık merkez binaya gelerek Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüştü. Görüşmeden edindikleri izlenimleri Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş başkanlarına ileteceklerini belirten Önder, "Hepimizin ortak muradı bütün bu kurumların sayın Öcalan’ın başlatmış olduğu bu müzakere sürecinin sekteye uğramadan ve bütün ülke için bir demokratik kazanıma dönüştürecek şekilde ilerletmek. Biz bu doğrultumuzu hiçbir zaman kaybetmedik ve kaybetmeyi de düşünmüyoruz. Ama gelinen noktada vahim gelişmeler var katliamlar var. Bunlarda görmezden geleceğimiz şeyler değil. Fakat tüm bunların çözüm şekli anlamlı bir diyalog ve müzakere zeminini kaybetmemekten geçiyor." diye konuştu. 

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Balüken ve Pervin Buldan ile HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Başbakanlık Merkez Bina'ya gelerek Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüştü. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Önder kısa bir yaptı. Son olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilediklerini belirten Önder, "Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Gelinen noktayı sayın Yalçın Akdoğan’la değerlendirdik. Kaygılarımızı ilettik, kaygılarını dinledik. Şimdi buradan edindiğimiz izlenimleri eş genel başkanlarımıza aktaracağız. Bugün saat 12:00 itibariyle HDP, DTK ve DBP eş genel başkanlarımız ortak basın açıklaması yapacak. hepimizin ortak muradı bütün bu kurumların sayın Öcalan’ın başlatmış olduğu bu müzakere sürecinin sekteye uğramadan ve bütün ülke için bir demokratik kazanıma dönüştürecek şekilde ilerletmek. Biz bu doğrultumuzu hiçbir zaman kaybetmedik ve kaybetmeyi de düşünmüyoruz. Ama gelinen noktada vahim gelişmeler var katliamlar var. bunlarda görmezden geleceğimiz şeyler değil. Fakat tüm bunların çözüm şekli anlamlı bir diyalog ve müzakere zeminini kaybetmemekten geçiyor. Edindiğimiz izlenimleri eş genel başkanlarımızla paylaşacağız esas açıklamayı onlar yapacak. onun için soru almayacağız." şeklinde konuştu. 

Görüş birliğine vardınız mı? şeklindeki soruya Önder, "Bunu eş genel başkanlarımızla bir istişare edeceğiz onların toplantısında cevaplarını alabilirsiniz." cevabını verdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

\'Ölü numarası yapmasaydım boğazımı keseceklerdi\'

SONRAKİ HABER

Siirt\'te hayatını kaybedenlerin sayısı 5\'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...