09 Ekim 2014 09:16

Aydınlar, Kobanê'ye yardım koridoru için imza topluyor

Noam Chomsky, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Fatih Akın, Onur Ünlü, Mert Fırat, Ezel Akay, Yekta Kopan gibi isimlerin de destekçisi olduğu imza kampanyasında hükümete ve TBMM'ye, IŞİD'in saldırısı altında olan Kobanê için yardım koridoru açması çağrısı yapıldı.

Aydınlar, Kobanê\'ye yardım koridoru için imza topluyor
Paylaş

IŞİD'in saldırısı altında olan Kobanê için change org'da imza kampanyası başlatıldı. Noam Chomsky, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Fatih Akın, Onur Ünlü, Mert Fırat, Ezel Akay, Yekta Kopan gibi isimlerin de destekçisi olduğu imza kampanyasında hükümete ve TBMM'ye, IŞİD saldırısı altında olan Kobanê için yardım koridoru açması çağrısı yapıldı.  

Kampanyada, TBMM'ye ve hükümete "Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'inden ve Rojava'daki diğer kantonlardan Kobani'ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye'nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açması" çağrısı yapıldı. 

Kampanya metninde "Biz aşağıda imzası bulunanlar olarak, günlerdir Rojava'daki (Suriye'nin Kuzeyi'indeki Kürt Bölgesi) Kobani kentinde, İŞİD çetelerinin halka karşı yapmış olduğu saldırıları kaygı ile izliyoruz. Bilindiği üzere, Kobani ağır silahlarla donanmış İŞİD'e ait çete grupları tarafından sarılmış durumdadır. Olası bir katliamın önünün kesilmesi için, kamuoyunun da talep ettiği gibi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'inden ve Rojava'daki diğer kantonlardan Kobani'ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye'nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açması gerektiğine inanıyoruz.Aksi takdirde yanı başımızda gerçekleşecek olası bir katliamdan hepimiz sorumluyuz" ifadelerine yer verildi. 

Kampanyanın linkine ve güncel imza listesine ulaşmak için tıklayın... 

ÖNCEKİ HABER

İtiraf gibi savunma: \'Vurmadım diyen yalan söylüyor\'

SONRAKİ HABER

ABD: IŞİD Türkiye için doğrudan tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...