09 Ekim 2014 00:32

Eskişehir'de Kobanê'ye destek eylemi

Eskişehir'de Kobanê'ye destek eylemlerinin adresi ESPARK oldu. ESPARK'ta toplanan Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri buradan Adalar Bölgesine yürüdü.

Eskişehir\'de Kobanê\'ye destek eylemi
Paylaş

Eskişehir'de Kobanê'ye destek eylemlerinin adresi ESPARK oldu.  ESPARK'ta toplanan Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri buradan Adalar Bölgesine yürüdü.  "Direnen Kobane Halkları Kazanacak Savaş Tezkeresine Hayır" yazılı pankart açan Eskişehirliler, yürüyüşe boyunca sık sık "Selam selam Kobanê'ye bin selam", "biji berxwedane Kobanê", "yaşasın halkların kardeşliği" sloganları attı.

Kitle, Doktorlar Caddesi olarak da bilinen İsmet İnönü Caddesi'ne geldiğinde bir kişinin sözlü sataşması sonucu kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik kitle içinden bazı kişilerin araya girmesiyle sona erdi.  Daha sonra yürüyüşüne devam eden kitle Adalar Mevkiinde Köprübaşı’nda oturma eylemi yaptı. Kitle oturma eylemi yaptığı sırada İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan bir grup sloganlar atarak kitleye yaklaşmak istedi.  Çevik kuvvet ekipleri İsmet İnönü Caddesi üzerinde barikat kurarak grubun kitleye ulaşmasını engelledi.  Bu olay üzerine oturma eylemi yapılan bölgeyi çember içine alan çevik kuvvet ekipleri, bölgeye giriş ve çıkışları engelledi.  Kısa bir sürse oturma eylemine devam eden Eskişehir Emek ve Demokrasi güçleri, daha sonra eylemlerine son vererek dağıldı.  Kitle içinden bir grup ise Kırmızıtoprak Mahallesine kadar yürüyüş yaptı. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê\'yle dayanışmak için greve gidiyoruz

SONRAKİ HABER

Borçlar da yoksulluk da arttı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...