08 Ekim 2014 20:36

Ankara’da polis meşaleli eyleme izin vermedi

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’ye bağlı emek ve meslek örgütlerinin Kobanê halkı ile dayanışmak için gerçekleştireceği meşaleli yürüyüşe polis saldırdı.

Ankara’da polis meşaleli eyleme izin vermedi
Paylaş

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’ye bağlı emek ve meslek örgütlerinin Kobanê halkı ile dayanışmak için gerçekleştireceği meşaleli yürüyüşe polis saldırdı. Kolej meydanında bir araya gelen emek-meslek örgütleri, siyasi partiler ve gençlik örgütleri Güvenpark’a yürüyerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirecekti. Ancak polis kitlenin parka yürümesine izin vermeyerek meydanda basın açıklaması yapıp kitlenin dağılması için anons yaptı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB yöneticileri ile polis arasında tartışmalar uzun süre devam etti. Basın açıklamasını meydanda yapan emek ve meslek örgütleri burada bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminden sonra alandan ayrılmayan gençlere tazyikli su ve gazla saldıran polis öğrencileri Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsüne kadar kovaladı. Kampüs içine giren öğrencilerle polis arasında çatışmalar uzun süre devam etti. Polis kampüsün kapısından içeri çok sayıda gaz bombası attı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van’da sopalı grup tekbirlerle sokağı kapattı

SONRAKİ HABER

İzmir\'de Kobanê için oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa