08 Ekim 2014 20:09

Van’da sopalı grup tekbirlerle sokağı kapattı

IŞİD'in Kobanê’ye saldırılarını protesto eden eylemler devam ediyor. Van’da sokağa çıkan on binlerce kişi ile polis arasındaki çatışmalar kent merkezinde gün boyunca devam etti.

Van’da sopalı grup tekbirlerle sokağı kapattı
Paylaş

IŞİD'in Kobanê’ye saldırılarını protesto eden eylemler devam ediyor. Van’da sokağa çıkan on binlerce kişi ile polis arasındaki çatışmalar kent merkezinde gün boyunca devam etti.

Ara sokaklarda çatışmaların devam ettiği sırada Bahçıvan Mahallesi’nde bir sokak, eli sopalı bir grup tarafından kapatıldı. Grubun tekbir getirip yolu kapatarak, eylemci gençlere saldırması üzerine sokak savaş alanına döndü. Halkın taşlarla karşılık verdiği grup sokakta bulunan bir binaya saklandı. Polis, uzun süre sonra gelip halka gaz bombası ile saldırdı.

CANER’İN CENAZE TÖRENİNE SALDIRI

Dün eylemler sırasında vurularak yaşamını yitiren 55 yaşındaki Hamit Caner’in bu sabah yapılan ve binlerce kişinin katıldığı cenaze törenine polis gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı. Bu sırada HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve DBP Van İl Başkanı Musa İtah ile gazetecilerin bulunduğu gruba polis hedef gözeterek ateş açtı. Bunun üzerine Üçer, İtah ve gazeteciler, Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne sığındı. Saldırının ardından yeniden bir araya gelen halk sokaklarda gün boyu polisle çatıştı.

Akşam saatlerinde ise Jandarma birlikleri yeniden Maraş Caddesi ve Beşyol Meydanı etrafına getirildi. Şehir merkezinde çatışmalar son buldu ancak birçok mahallede çatışmaların devam ettiği söyleniyor.

ERCİŞ’TE EV BASKINLARI

Erciş’te ise sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte sabah saatlerinden itibaren başlayan ev baskınları sonucunda 50’ye yakın kişi gözaltına alındı. Asker ve polis tarafından başlatılan ev baskında 50’ye yakın kişi gözaltına alındı. Aralarında TUHAD-DER Erciş sözcüsü Fevzi Can’da bulunduğu çok sayıda kişi Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Tek tek hesap soracağız

SONRAKİ HABER

Ankara’da polis meşaleli eyleme izin vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...