08 Ekim 2014 17:01

Dersim'de binler Kobanê için ayağa kalktı

Dersim’de binlerce kişi Kobanê için ayağa kalktı. Dersim Kent Meclisi Girişiminin çağrısı üzerine bugün kent merkezi ile ilçelerde esnaf kepenk indirirken, öğrenciler de okulları boykot etti.

Dersim\'de binler Kobanê için ayağa kalktı
Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim’de binlerce kişi Kobanê için ayağa kalktı. Dersim Kent Meclisi Girişiminin çağrısı üzerine bugün kent merkezi ile ilçelerde esnaf kepenk indirirken, öğrenciler de okulları boykot etti. Boykotun güçlü şekilde tutması üzerine Tunceli Valiliği il merkezindeki okulları iki gün süreyle tatil etti.

Öte yandan Dersim Kent Meclisi’nin çağrısı üzerine Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi buradan 8 kilometre mesafede bulunan AKP İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık “Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP, Diren Kobanê Dersim Seninle, Kobanê IŞİD’e Mezar Olacak” sloganları atan kitleye, yol boyunca vatandaşlar da destek verdi.

Tunceli-Elazığ karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapatan kitle zaman zaman yolda oturma eylemi de gerçekleştirdi.

AKP İl Başkanlığı önüne gelindiğinde DBP, EMEP, HDP, DHF temsilcileri ile Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda, IŞİD saldırıları protesto edilirken, Kobane ile dayanışma çağrısı dile getirildi.

İL GENEL MECLİSİNDE BOYKOT

Dersim'de İl Genel Meclisi’nin tüm üyeleri Kobanê’deki IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla bir günlük boykot kararı aldı.

Boykot kararını İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği önünde açıklayan İl Genel Meclis Üyesi Derman Tekin Tarancı, “Mazlum Kobanê Halkına yapılan katliamı kınıyor, Dersim İl Genel Meclisinin tüm üyeleri olarak Dersim’de yapılacak olan halk eylemine destek sunuyoruz."
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul\'da jandarma sokağa indi!

SONRAKİ HABER

Emekçiler insanlık için grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...