08 Ekim 2014 15:19

Obama ve Kerry Türkiye’nin 'isteksizliğini' konuşacak

İsmi açıklanmayan bir yetkili, ABD'nin Türkiye'nin katliamı önlemek için ayak diremesine yönelik memnuniyetsizliğinin büyüdüğünü söyledi. ABD Başkanı Barack Obama’nın bugün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile ‘Türkiye’nin isteksizliği’ üzerine bir toplantı yapacağı da belirtildi.

Obama ve Kerry Türkiye’nin \'isteksizliğini\' konuşacak
Paylaş

İsmi açıklanmayan bir yetkili, ABD'nin Türkiye'nin katliamı önlemek için ayak diremesine yönelik memnuniyetsizliğinin büyüdüğünü söyledi.

İngiliz The Guardian’ın haberine göre Obama yönetimi, Türkiye’nin IŞİD karşısındaki, özellikle Kobani’deki cihatçı kuşatma konusundaki hareketsizliği, giderek büyüyen bir hayal kırıklığı içinde. ABD’nin, Türkiye’nin NATO üyesi olmasına rağmen ABD liderliğindeki koalisyona  en temel lojistik yardımı bile reddetmesi nedeniyle öfkeli olduğunu yazan gazete, kendi kara kuvvetlerini göndermekte isteksiz olan ülkenin, Türkiye’nin uzun vadede IŞİD'e karşı askerlerini göndermesini istiyor.

'UÇUŞA YASAK BÖLGE TALEBİ BOŞ LAF'

New York Times Gazetesi de, Türkiye’nin IŞİD kuşatması altındaki Kobanê’ye yardıma ayak diremesi nedeniyle Amerikan yönetiminin ‘giderek öfkelendiğini‘ yazdı. Haber, üst düzey yetkililere dayandırıldı.

Gazeteye konuşan bir yetkili, ”Sınırının iki kilometre uzağındaki bir katliamı engellemekte ayak diremesi nedeniyle Türkiye’ye öfke giderek artıyor. Suriye’deki insani felakete dair onca laftan sonra, bir diğer felaketin engellenmesi için harekete geçmemek konusunda bahaneler üretiyorlar. Bir NATO müttefiki, sınırının yanı başında cehennem ortaya çıkarken böyle davranmamalı” dedi.

Diğer yetkililerse, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kobanê’ye yardım için Suriye’de uçuşa yasak bölgeyi şart koşmasını ‘boş laf’ olarak değerlendirdi. New York Times’ın görüştüğü yetkililer, ABD liderliğindeki koalisyonun bombardımanı nedeniyle Suriye’nin kuzeyinde zaten fiili bir uçuşa yasak bölge olduğunu, dolayısıyla Erdoğan’ın talebinin anlamsız olduğunu söyledi.

Haberde, ABD Başkanı Barack Obama’nın bugün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile ‘Türkiye’nin isteksizliği’ üzerine bir toplantı yapacağı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

En nadir ay tutulması yaşanıyor

SONRAKİ HABER

Kobanê eylemlerinde ölenlerin sayısı 24 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa