08 Ekim 2014 09:30

Savaş protestolarını 'Barışa tehdit' diye verdiler

Kobanê için Türkiye'nin dört bir yanında yapılan eylemlere yönelik sivil-polis saldırılarını görmeyen ana akım medya, halkın tepkisini, 'Tuzak', 'Barışa Tehdit' gibi başlıklarla manşete taşıdı.

Savaş protestolarını \'Barışa tehdit\' diye verdiler
Paylaş

İŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Kürt illeri başta olmak üzere birçok ilde yapılan eylemler, ana akım tarafından "Tuzak", "Barışa tehdit " başlıklarıyla verildi. İki gündür Kobanê'ye yönelik saldırıları protesto eden halka polis ve İŞİD yanlıları tarafından yapılan saldırılarda 14 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda kişi de yaralandı. Gazeteler tarafından manşetten verilen eylemlerin IŞİD ve AKP protestosu boyutu ise görülmedi.

Posta Gazetesi, eylemleri "Ateşten günler" başlığıyla verirken, Milliyet Gazetesi de ilk sayfasının tamamını yaşanan olaylara ayırarak Erdoğan'ın "Bu bir şantajdır" başlığına yer verdi. Zaman Gazetesi, "Kobanê ateşi Türkiye'yi yakıyor: 5 ilde sokağa çıkma yasağı" başlığıyla olayları gündemine aldı. 

En çarpıcı ve kışkırtıcı başlıkları ise, Hürriyet ve Haber Türk gazeteleri attı. Hürriyet Gazetesi, yaşanan halk tepkisini "Barışa Tehdit" başlığıyla verirken, Haber Türk Gazetesi, manşette "Tuzak: Türkiye düşmanları Kobanê'yi alet etti. Provokatörler dün sokakları ateşe verdi" başlığını kullanırken sol sürmanşette, "Kaos lobisi devrede" başlığını attı.

Aydınlık gazetesi ise, "Kobani'de savaşamayan PKK heykel yakıyor" diyerek yaklaşık bir aydır IŞİD'e karşı direnen YPG'nin direnişini de görmezden geldi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilyalı karikatürist Latuff, \'IŞİD\'le mücadele\'yi çizdi

SONRAKİ HABER

Afşin-Elbistan Termik Santrali\'nde iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...