08 Ekim 2014 06:00

İŞKUR işçisi kazanmadan dönmeyecek

Vanlı depremzede İŞKUR işçileri bir bayramı daha direnişte geçirdiler. Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda nöbet tutan işçiler, kazanım elde etmeden dönmeyeceklerini söylediler.

İŞKUR işçisi kazanmadan dönmeyecek
Paylaş

Berivan BALKAY
Ankara


Vanlı depremzede İŞKUR işçileri bir bayramı daha direnişte geçirdiler. Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda  nöbet tutan işçiler, kazanım elde etmeden dönmeyeceklerini söylediler.
Mehmet  Şengüler Ankara’da direnen işçilerinden biri. Şengüler, “Bu bayram da eşime çocuklarıma zehir oldu. 8 tane çocuğum var, evimi arayamıyorum bile. Günlerdir buradayız, hiçbir sonuç çıkmadı, çıkmıyor. Çocuklarımın hepsi okuyor, ama hiçbirine harçlık veremiyorum. Çocuklarımla bile vedalaştım buraya  gelirken. ‘Ya ölüm gelecek kapıya ya da mücadeleyi kazanıp geleceğim’ dedim” diye konuştu.

‘DUVARLARI MI KEMİRELİM?​’

Naim Şahin de bayram öncesi AKP’li vekillerle görüştüklerini fakat vekillerin işe dönmeleri konusunda hiçbir adım atmadığını ifade etti. Şahin, “Vekillerle yapılan görüşmelerde bize söylenilen şunlar; 7286 işçinin tamamını alamayacaklarını, sadece bin işçinin işe geri dönebileceğini söylüyorlar. Ama bu bin kişiyi aramızdan seçmemizi ve listeyi İŞKUR’a kendimizin vermesi gerektiğini söylediler. Bu bin kişiyi seçerken de kriterler koymuşlar. Mesela 35 yaş üzeri olanlar, evi arazisi olmayanlar, muhtarlıktan yoksulluk belgesi alanlar gibi... Evim, arazim olsa ne olacak? İşsizim ben. Duvarları mı kemireyim karnımı doyurmak için?​” diye konuştu.

VAN’DAN DA KOVDULAR, ANKARA’DAN DA

Harun Bor da kazanım elde etmeden asla dönmeyeceğini dile getirdi. Seçim öncesi işe alındıklarını ancak seçimden sonra yeniden işten çıkarıldıklarını ifade eden Bor, siyasi sebeplerden dolayı işten çıkarıldıklarını belirtti. Bor, Van’da başlayan direniş sürecine ilişkin ise şunları anlattı: “3 ay boyunca Van’da direndik. Eylem yapmak istedik valilik izin vermedi, hatta bize ‘Burayı terkedin’ dedi. Memleketimizden bizi kovdu yani. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?​” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İşsizin parası iç edildi!

SONRAKİ HABER

Sendikaya sözde karşı değiller

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...