08 Ekim 2014 06:00

Cezaevinde Hasan Cemal kitabı yasak!

İzmir Şakran Cezaevi yönetimi, gazeteci Hasan Cemal’ın “Delila: Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri” ve HDP Muş Milletvekili Demir Çelik’in “Özgürlüğünde kaldı gözlerim” isimli kitaplarını sakıncalı olduğu iddiası ile odalardan toplattı.

Cezaevinde Hasan Cemal kitabı yasak!
Paylaş

Evrim KEPENEK

İzmir Şakran Cezaevi yönetimi, gazeteci Hasan Cemal’ın “Delila: Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri”  ve HDP Muş Milletvekili Demir Çelik’in “Özgürlüğünde kaldı gözlerim” isimli kitaplarını sakıncalı olduğu iddiası ile odalardan toplattı.
İzmir’de bulunan Şakran 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde kalan Mehmet Yavuz, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği TAYD-DER İzmir Şubesi’ne gönderdiği mektubunda, cezaevinde yaşanan hak gasplarını anlattı. Mektubunda, TAYD-DER’e gönderdiği faksların ve mektupların engellendiğini anlatan Yavuz, gazeteci Hasan Cemal’ın “Delila: Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri” ve HDP Muş Milletvekili Demir Çelik’in “Özgürlüğünde kaldı gözlerim” isimli kitaplarının sakıncalı olduğu gerekçesi ile toplatıldığını ifade etti.
Mektubunda, M. Emin Zeki’nin “Kürdistan tarihi” isimli kitabının da, “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesi ile verilmediğini belirten Yavuz, üç aylık dergi olan Demokratik Modernite’nin de cezaevi yönetimi tarafından toplatıldığını anlattı. Cezaevindeki kantinin fahiş fiyatlarla tam bir soygun merkezine dönüştüğünü de mektubunda belirten Yavuz, kendilerine nevresim takımlarının verilmediğini de ifade etti.

‘KEYFİ UYGULAMALAR SON BULSUN

Cezaevlerindeki hak gasplarına ilişkin DİHA’ya konuşan TAYD-DER İzmir Şubesi Eş Başkanı Musa Karbadağ, bir ülkenin demokrat olup olmadığını anlamak için cezaevlerine bakılması gerektiğine dikkat çekerek, “Türkiye hem cezaevleri hem de cezaevlerinde hak gaspları ile dolu bir ülke. Tutsakların cezaevlerindeki hak engellemeleri kabul edilebilir değil. Biran önce başta Şakran Cezaevi olmak üzere tüm cezaevlerindeki keyfi uygulamaların son bulmasını istiyoruz. Demokrasinin gereği budur. Biz bunu talep etmiyoruz, bu hakları sağlamak yetkililerin sorumluluğundadır. Var olan hakları kullandırsınlar” dedi. (İzmir/DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Suruç\'a giden zincirlerin halkasında iki kadın, iki hikaye

SONRAKİ HABER

İş cinayetiyle öldürülen çocuklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa