07 Ekim 2014 19:40

Bakandan Kobanê eylemlerine 'misliyle karşılık' tehdidi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin her yerinde devam eden Kobanê eylemlerine yönelik, "Şiddet bir çözüm yöntemi değildir. Şiddet misliyle karşılık bulur. Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir" dedi.

Bakandan Kobanê eylemlerine \'misliyle karşılık\' tehdidi
Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin her yerinde devam eden Kobanê eylemlerine yönelik, "Şiddet bir çözüm yöntemi değildir. Şiddet misliyle karşılık bulur. Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretine eşlik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ala, "şiddet olaylarının kabul edilebilir gibi olmadığını ve bunlara karşı gereğinin yapılacağını" söyledi. Ala, "Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir ve sokaklardan çekilinmelidir. Aksi takdirde öngörülemeyen sonuçları olur bu meselenin" dedi.

İçişleri Bakanı, şöyle devam etti: "Şiddete başvuranlar, ortalığı yakıp yıkanlar, bu vatana ihanet etmektedir ve demokrasiden de en küçük bir nasibini almamıştır. Tezkere götürülüyor Meclis'e, HDP'de buna ret verdi. Tezkere neydi? Tezkere işte böyle, sınırımızın dışında olan bir sorunun giderilmesi için Türkiye'de hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem siyasetin, hükümetin inisiyatif almasını sağlayacak bir metin. Buna 'hayır' diyorsunuz, arkasından da buralarda 'neden bu sorunlar yaşanıyor' diye Türkiye'yi sorumlu tutup, hükümeti sorumlu tutup şiddete başvuruyorsunuz. Şiddet bir çözüm yöntemi değildir, şiddet misliyle karşılık bulur. Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir. Bu meseleyi Türkiye'nin içine taşımaya çalışmak kadar yanlış bir politika olamaz ve benim söyleyeceğim: Daha fazla kendilerine zarar vermeden, daha fazla milletimize zarar vermeden derhal buna son verilsin." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’e karşı enternasyonal dayanışmayı büyüteceğiz

SONRAKİ HABER

AKP\'li başkanın yakınları halkı taradı: 2 ölü, 13 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...