07 Ekim 2014 16:29

İŞKUR işçisine polis baskısı sürüyor

Ankara'da Kobanê'ye destek eylemine saldıran polis, Abdi İpekçi Parkı'nda eylemlerini sürdüren depremzede İŞKUR işçisine gözdağı vermeye çalıştı.

İŞKUR işçisine polis baskısı sürüyor
Paylaş

Ankara'da Kobanê'ye destek eylemine saldıran polis, Abdi İpekçi Parkı'nda eylemlerini sürdüren depremzede İŞKUR işçisine gözdağı vermeye çalıştı.

Saldırıdan kaçanların peşinden Abdi İpekçi Parkı'na gelen polisler, işçilerin parkı boşaltmasını istedi. Duruma tepki gösteren işçiler ellerinde ekmeklerle oturma eylemi başlattılar. İşçiler polislere, “Adaletsiz Türkiye, sizin gücünüz ancak ekmeğe yeter” diyerek tepki gösterdiler. Bu esnada 3 işçi fenalaştı. İşçilerin kararlı tutumunun ardından çevik kuvvet polisleri uzaklaşırken, çok sayıda sivil polis işçileri parkı boşaltmaları yönünde taciz etmeye devam etti. Daha sonra parka tekrar TOMA ile parka geldi. Ellerine çay demledikleri piknik tüplerini alan işçiler “Gerekirse kendimizi yakarız” dediler. Çevik kuvvet polislerinin başındaki amirin, “Kendinizi patlatırsanız, patlatın. Beni ırgalamaz” demesi dikkat çekti.

İŞÇİLER VE EMEK GENÇLİĞİ ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Bu esnada polis, işçilere destek için Abdi İpekçi Parkı'na giden Emek Gençliği üyesi 9 genci gözaltına aldı. Polis işçilere de “Bugün gidin, yarın eyleminize devam edin” dedi. İşçiler daha sonra 4 arkadaşlarının nöbet tutması koşuluyla parktan ayrılma kararı aldılar.

Polis daha sonra Abdi İpekçi Parkında nöbet tutan işçilerden 10'unu da gözaltına aldı.

Abdi İpekçi Parkı’nı boşaltan polis havanın kararmasıyla birlikte nöbet tutan 4 işçiyi de parktan zorla çıkardı. İşçilerin pankart ve eşyaları polis aracıyla götürülürken, kimi eşyaların da polislerce yakıldığı iddia edildi.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR ENGELLENİYOR

Abdi İpekçi Parkına giriş çıkışlar polis tarafından engelleniyor. Sıhhiye'ye yaya gitmek isteyen vatandaşlar da polisin parkı kapatması nedeniyle mağdur oldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP, Kobanê ile dayanışma için mücadele çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

IŞİD\'in Cezaa karargahı YPG\'nin eline geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...