07 Ekim 2014 16:21

EMEP, Kobanê ile dayanışma için mücadele çağrısı yaptı

Emek Partisi (EMEP), işçi ve emekçileri, Türkiye’de demokrasiden yana güçleri ve vicdan sahibi herkesi IŞİD’in katliamlarını durdurmak ve Kobanê ile dayanışmak için sokağa, mücadeleye çağırdı. Selma Gürkan tarafından yayınlanan açıklamada, AKP Hükümetine de IŞİD destekçiliğine derhal son verme çağrısı yapıldı.

EMEP, Kobanê ile dayanışma için mücadele çağrısı yaptı
Paylaş

Emek Partisi (EMEP), işçi ve emekçileri, Türkiye’de demokrasiden yana güçleri ve vicdan sahibi herkesi IŞİD’in katliamlarını durdurmak ve Kobanê ile dayanışmak için sokağa, mücadeleye çağırdı.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırıları ve katliam girişiminde saatlerin dahi önemli olduğu zamanlar yaşanırken, Türkiye Hükümeti’nin ve ‘koalisyon güçleri’nin takındığı tutum utanç vericidir. IŞİD’in tankların da aralarında bulunduğu ağır silahlarla saldırdığı Kobanê’den Türkiye’deki hastanelere onlarca yaralı getirilirken, yaşamını yitirmiş çok sayıda kişi de getirildi. Bu yaşananlardan IŞİD’in ortaya çıktığı koşulları hazırlayan, onu besleyip büyüten ve katliamlarına yol veren tüm güçler sorumludur.

ABD’nin başını çektiği ‘koalisyon güçleri’, günlerdir görüldüğü gibi IŞİD’i durdurmayı amaçlamayan ve kendisini kurtarıcı olarak göstermeye yönelik iki yüzlü bir politika izliyor. Türkiye Hükümeti ise, YPG’nin Kobanê’yi savunmak için intihar saldırılarına dahi başvurmak durumunda kaldığı günlerde, IŞİD’e müdahalesini ‘Esad ile mücadele’ amacına ve Şam’ın düşürülmesi hayaline bağlıyor.

Başbakan Davutoğlu’nun benzer içerikli açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da, “Şu anda Kobani düştü, düşüyor. Üç şey istedik. Bir, uçuşa yasak bölge ilan edilmesi lazım. İki, o bölgeye paralel güvenli bölge ilan edilmesi lazım. Ve Suriye’de ve Irak’ta orada ılımlı muhalif kesimin hem eğitilmesi hem donatılması lazım” sözleri bunun bir ifadesidir.

Böyle bir aşamada Erdoğan’ın, “Türkiye IŞİD terör örgütüne karşı olduğu kadar PKK terör örgütüne de karşıdır” sözleri IŞİD’e “Katliamların için buyur” demekten başka bir anlama gelmiyor. Bu asıl olarak, PYD ve YPG’yi teslim almayı amaçlayan bir politikadır.

Ve bugün yaşanan manzara şudur: IŞİD Kobanê’ye saldırıyor, Türkiye hükümeti de dört bir yanda alanlara çıkarak ‘Kobane’ye saldırmayın’ diyenlere saldırıyor. Muş’un Varto ilçesinde halka gerçek mermiyle saldıran polisin Cumhuriyet Caddesi’nde kitlenin üzerine ateş açması sonucu  25 yaşındaki Hakan Buksur kafasından vurularak öldürüldü.

Hakan Buksur kardeşimizin ailesinin acısını paylaşır ve baş sağlığı dilerken, sorumluların biran önce yargı önüne çıkarılmasını istiyor ve Hükümeti bu IŞİD destekçiliğine derhal son vermeye çağırıyoruz.

Hükümeti, IŞİD’e verdiği destekten vazgeçirecek olan kuşkusuz ancak halklarımızın mücadelesi olabilir. İşçi ve emekçileri, Türkiye’de demokrasiden yana güçleri ve vicdan sahibi her insanı IŞİD’in katliamlarını durdurmak ve Kobanê ile dayanışmak için sokağa, mücadeleye çağırıyoruz. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Proje parasıyla alınan araç hizmet içinmiş!

SONRAKİ HABER

İŞKUR işçisine polis baskısı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...