07 Ekim 2014 16:18

Proje parasıyla alınan araç hizmet içinmiş!

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, 2011 yılında dönemin valisi tarafından başlatılan ‘65 Bin Dev Öğrenci Projesi’ kapsamında elde edilen 27 bin 600 liranın makam aracı alımında kullanıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Proje parasıyla alınan araç hizmet içinmiş!
Paylaş

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, 2011 yılında dönemin valisi tarafından başlatılan ‘65 Bin Dev Öğrenci Projesi’ kapsamında elde edilen 27 bin 600 liranın makam aracı alımında kullanıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. İl Müdürü Güneş, kurumun sitesinden yaptığı açıklamada “Bu araç ne Milli Eğitim Müdürü, ne de bu kurumdaki bir başkasının özel hizmetlerinde kullandığı bir araç değildir. Sadece eğitim öğretim hizmetleri amacıyla kullanılmaktadır” dedi.

Amasya’ya 2009 yılı Haziran ayında vali olarak atanan Halil İbrahim Daşöz göreve gelmesinden kısa süre sonra aynı yıl ‘65 Bin Dev Öğrenci Projesi’ni başlattı. Valiler kararnamesiyle 17 Ağustos 2011'de Manisa Valisi olarak atandı. Vali Daşöz'ün görevden ayrılması ardından 65 bin Dev Öğrenci Projesi de rafa kalktı. Proje kapsamında çeşitli kitap ve Amasya'nın tanıtım materyallerinin satışından elde edilen 27 bin 600 lira ise bir banka hesabında kaldı.

Türk Eğitim-Sen Amasya İl Temsilcisi Kamil Terzi, bu paranın daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'e makam arabası alımı için kullanıldığını iddia etti.

Bu iddianın kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş kurumun internet sitesinden bir açıklama metni yayınladı. Açıklama metninde iddiaların şahsını karalamaya yönelik olduğunu savunan Güneş, şöyle devam etti: “Proje ile ilgili yaklaşık 30 bin TL civarında bir gelir banka hesabında birikmiştir. Bu projenin oluşturulmasında ve yürütülmesinde büyük emekleri geçen proje kurulu bu meblağın yaklaşık 3 bin TL'sini okullarımızın kırtasiye ihtiyaçlarının giderilmesi, 27 bin 600 TL'sini Milli Eğitim Müdürlüğümüzün eğitim öğretim hizmetlerinin takip edilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan bir aracın alımına aktarılması kararı almıştır. Bu araç bir makam aracı değil 6 bin civarında personeli, 60 binin üzerinde öğrencisi olan Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü temsil eden eğitim öğretim amaçlı hizmet aracıdır.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Acili basıp sağlıkçıları darp ettiler

SONRAKİ HABER

EMEP, Kobanê ile dayanışma için mücadele çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa