07 Ekim 2014 16:14

Acili basıp sağlıkçıları darp ettiler

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde bir hastanın hayatını kaybetmesini bahane eden bir grup, sağlık emekçilerine saldırdı. Saldırı sonucu 3 doktor ile bir hemşire yaralandı.

Acili basıp sağlıkçıları darp ettiler
Paylaş

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde bir hastanın hayatını kaybetmesini bahane eden bir grup, sağlık emekçilerine saldırdı. Saldırı sonucu 3 doktor ile bir hemşire yaralandı. Hastanede görevli bir polis de grup tarafından darp edildi. Sağlık emekçileri tepki için gün boyu acil serviste hizmet vermedi.

Sağlıkçıların anlatımına göre Okmeydanı Hastanesi acil servisine dün göğüs ağrısı şikayetiyle 70 yaşında bir hasta getirildi. Acil serviste kardiyoloji hizmeti verilmemesi nedeniyle hasta 200 metre uzaktaki özel bir hastaneye gönderildi. Hastanın gittiği özel hastanede hayatını kaybetmesi üzerine ellerinde sopa ve bıçaklar olan 30 kişilik grup Okmeydanı Hastanesi’nin acil servisini bastı. Acil servisi kullanılamaz hale getiren grup 3 doktor ile bir erkek hemşireyi darp etti. Hastanede görevli bir polis de grup tarafından darp edildi. Saldırı sonrası sağlık emekçileri iş bıraktı. Sabaha kadar çalışmayan sağlıkçılar bugün de gün boyu hizmet vermedi.

SES VE TTB YÖNETİMLE GÖRÜŞTÜ

SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak ile İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez hastane yönetimi ile görüşerek gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Gazetemize konuşan SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak, “İstanbul’un merkezinde acil hizmeti veren hastane kalmadı. Günde yaklaşık 2 bin 500 hastaya hizmet veriyoruz. Hastane hem fiziki açıdan hem de personel sayısı açısından bunu kaldıracak kapasitede değil” diye konuştu. “Bu koşulların düzeltilmesi, çalışanlar için güvenli bir ortam yaratılması hizmet vermemiz açısından önemli” diyen Kavak, AKP Hükümeti’nin sağlık çalışanlarına dönük oluşan olumsuz algıyı düzeltmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık sistemindeki aksaklıkların sorumlusunun sağlık çalışanları olmadığını dile getiren Kavak, yaşananların Sağlık Bakanlığı’nın ve Hükümetin sağlık politikalarının sonucu olduğuna dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Önlem alınmadı asfalt çöktü: 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Proje parasıyla alınan araç hizmet içinmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...