07 Ekim 2014 14:06

Karayılan: AKP, 2011'deki gibi savaş kararı verdi

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, AKP hükümetinin, 2011 yılında olduğu gibi yeni bir savaş kararı verdiğini belirterek, 'Kobanê direnişi sürecek. Kobanê'de insanlık onuru kazanacak' dedi.

Karayılan: AKP, 2011\'deki gibi savaş kararı verdi
Paylaş

Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuşan PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, AKP hükümetinin Kobanê'ye karşı yürüttüğü politikanın oldukça tehlikeli olduğu uyarısında bulundu. Karayılan, "Erdoğan'ın son anda müdahale ederek Kobanê'nin düşmesini hedeflediği ve bu çerçevede Kürt halkına karşı tıpkı 2011'deki gibi yeniden bir savaş kararı vermiş olduğu durumu anlaşılmaktadır" değerlendirmesini yaptı. 

'ARTIK HER YER KOBANÊLEŞMELİ'

Kobanê'yi destek eylemlerinin her yerde büyütülmesi gerektiğine dikkat çeken Karayılan, şu çağrıyı yaptı: "Artık her yerin Kobanêleşmesi gerekir. Gün direniş günü ve insanlığa sahip çıkma günüdür. Ulusal-demokratik değerlere bağlı tüm çevrelerin harekete geçmesi gereken bir gündür."

'KOBANÊ DİRENİŞİ KAZANACAK'

IŞİD eliyle gerçekleşen saldırıları karşı Kobanê direnişinin süreceğinin altını çizen Karayılan, "Sokak sokak da olsa bu çatışma yürütülecek. Kobanê direnişinin başarıya ulaşacağına ve Kobanê'de gerçekleşen sömürgeci vahşete karşı insanlık onurunun kazanacağına olan inanç ve kararlılık bugün daha fazla yükselmiş bulunmaktadır" diye konuştu. (DİHA)

Salih Müslim: Türkiye, 3 gün önce verdiği sözü tutsun

IŞİD saldırısına karşı Kobanê direnişi 22. gününde

ÖNCEKİ HABER

Yollarda dönüş çilesi başladı

SONRAKİ HABER

Kobanê eylemlerine saldırılarda 16 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...