07 Ekim 2014 13:26

Salih Müslim: Türkiye, 3 gün önce verdiği sözü tutsun

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, İstanbul’da 3 gün önce Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptıkları görüşmede bazı sözlerin verildiğini belirterek, bu sözlerin neden yerine getirilmediğini sordu. Müslim, basında çıkan 'Esad'la ilişkiyi kesmelerine dair şartların' söz konusu toplantıda konuşulmadığını da söyledi.

Salih Müslim: Türkiye, 3 gün önce verdiği sözü tutsun
Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul 

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, İstanbul’da 3 gün önce Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptıkları görüşmede bazı sözlerin verildiğini belirterek, bu sözlerin neden yerine getirilmediğini sordu. 

Sorularımızı yanıtlayan Müslim, Kobanê’de halkın direnişinin sürdüğünü kaydetti. IŞİD’in Türkiye sınırı da olmak üzere Kobanê’yi çember altına aldığını belirten Müslim, “Buna karşı halk kararlı bir şekilde direnecektir” dedi. 

BASINDA ÇIKAN ŞARTLAR KONUŞULMADI

İstanbul’da 3 gün önce Dışişleri Bakanlığı yaptığı görüşmeyi hatırlatan Müslim, daha önce yaptıkları görüşmelerin devamı olduğunu söyledi. Görüşmede, Kobanê’nin durumunun ele alındığı bilgisini de veren Müslim, “Kobanê’nin tehlikeli durumuna ilişkin insani yardım için bir koridorun açılması ve bazı sözler verdiler. Üç gün geçti bunların neden yapılmadığını merak ediyoruz” dedi. Türkiye’de basında çıkan şartların söz konusu toplantıda konuşulmadığını da söyleyen Müslim, “Bizim rejimle işbirliğimiz olmadığını onlar da biliyor. 2004’ten beri rejime karşı mücadele ediyoruz. Onlar rejimle kol kola gezerken, biz rejim güçleriyle mücadele ediyorduk” diye konuştu. 

DAVUTOĞLU’YA SORUN

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun PYD ile Esad arasında işbirliği olduğu yönündeki açıklamayı neden yaptığına dair sorumuza Müslim, “O soruyu ona sorun. Neden böyle açıklama yaptığını açıklasın” cevabını verdi. 

‘İNSANİ DEĞERLERİ SAVUNUYORUZ’

Kobanê’nin düşmesi durumunda sıranın Türkiye’ye geleceğine dikkat çeken Müslim, IŞİD’e  karşı halkların dikkatli ve uyanık olması gerektiğini ifade etti. Önceki güne kadar koalisyon güçlerinin yaptığı hava saldırının yeterli olmadığına vurgu yapan Müslim, “Dün (önceki gün) akşam herhalde kararlı ve ciddiye alıyorlar. Bu da olumludur. Hava saldırısıyla birlikte kendimizi savunabiliriz. IŞİD’in elindeki modern ve ağır silahlar YPG güçlerini sıkıştırıyor” diye konuştu. Ellerinde ağır ve modern silahlar olmadığına dikkat çeken PYD Eş Başkanı Müslim, “Kim silah veriyorsa versin. Savunmamız için silaha ihtiyacımız vardır” dedi. Müslim, Türkiye halklarına ve dünya halklarına da şu çağrıyı yaptı: “Biz burada Kobanê’yi değil, insanlık değerlerini savunuyoruz. Buna karşı halkların uyanık ve dikkatli olması gerekiyor.” 

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Öcalan\'ın ablası, Adana\'da toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Avrupa’da eylemler ikinci gününde de devam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...