07 Ekim 2014 11:12

Kobanê'yi her gün 'düşüren' gazeteler, eylemleri görmedi

Her gün Kobanê'yi 'düşüren' ana akım medya, dün gece IŞİD'in Kobanê'ye saldırılarına karşı sokağa çıkan on binlerce kişinin eylemlerini görmedi. Sınır hattında askerlere poz verdirterek mizansen görüntülerle asparagas haber yapan gazetelerin eylemleri bir iki araç yakmak olarak vermesi dikkat çekti.

Kobanê\'yi her gün \'düşüren\' gazeteler, eylemleri görmedi
Paylaş

Her gün Kobanê'yi "düşüren" ana akım medya, dün gece IŞİD'in Kobanê'ye saldırılarına karşı sokağa çıkan on binlerce kişinin eylemlerini görmedi. Sınır hattında askerlere poz verdirterek mizansen görüntülerle asparagas haber yapan gazetelerin eylemleri bir iki araç yakmak olarak vermesi dikkat çekti.

Evrensel.net, Kobanê'deki gelişmeleri ve eylemleri dakika dakika yansıttı...

IŞİD'in Kobanê'ye saldırılarının başladığı günden bu yana adeta Kobanê'nin düşmesi için propaganda yapan ve her gün IŞİD'in Kobanê'yi 'düşürdüğüne' dair haberleri manşetten servis eden gazeteler, dün gece Türkiye metropolleri ve Kürt kentlerinde IŞİD'in Kobanê'ye saldırılarına karşı halkın sokağa çıkması karşısında üç maymunu oynadı. Eylemleri görmeyen ya da görse de "İETT otobüsü yakıldı", "Polise Molotof atıldı" şeklinde başlıklarla servis eden ajanslar, gazeteler ve haber siteleri gazetecilik açısından sınıfta kaldı. 

ON BİNLERİ GÖRMEYİP, YANAN ARAÇLARI SAYDILAR

DHA dün IŞİD'in Kobanê'ye saldırılarına karşı başlayan eylemleri İnternet sitesinde yalnızca İstanbul'da yaşanan protestoların bir kısmına değinerek "İstanbul'da 'Kobanê' gerginliği" başlığıyla servis etti. "İstanbul Gazi Mahallesi'nde, Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden bir grup belediye otobüsünü yaktı" denilen haberde İstanbul'un tüm ilçelerinde sokağa çıkan on binlerce insanın protesto eylemlerinden ise bahsedilmedi. Cihan Haber Ajansı da servis ettiği haberlerini, yaşananlar sanki şiddet eylemiymiş gibi verdi. Sokağa çıkan on binleri görmeyen Cihan Haber Ajansı, "Esenyurt'ta iki İETT otobüsü, bir çöp kamyonu ve bir otomobil yakıldı", "Okmeydanı'nda izinsiz gösteriye polis müdahalesi" başlıklarıyla haber servis etti.

MİLLİYET IŞİD İÇİN TAARRUZDA

Milliyet Gazetesi'nin internet haber sitesi ise, günlerdir yaptığı gibi "IŞİD 2 bin kişiyle Kobanê'ye girdi" manşet haberini servis ederken protesto eylemlerinden tek kelime bahsetmedi. Kürt halkının, kadınların, sosyalistlerin dün akşam saatlerinden bu yana sokaklarda yaptıkları protesto eylemleri karşısında üç maymunu oynayan bir diğer basın kuruluşu ise NTV oldu. NTVMSNBC internet haber sitesinde IŞİD protestoları "İETT otobüsüne molotof" başlıklı haberle servis edilirken, haberde protesto eylemleri "izinsiz gösteri" olarak nitelendirildi. 

Radikal haber sitesinde de, "İstanbul'da olaylı Kobanê eylemi" olarak servis edilen haberde halkın sabaha kadar sokaklarda yaptıkları protesto eylemleri "İstanbul'da IŞİD'i protesto etmek isteyen gruplar Gazi Mahallesi, Bağcılar ve Dolapdere'de ortalığı savaş alanına çevirdi" ifadeleriyle nitelendirildi.

HAYAT TV VE İMC TV ÖZEL YAYIN YAPTI
Televizyonlar da dün gece Kobanê'deki çatışmalar ya da destek eylemlerini yayınlamak yerine belgesel veya bayram programı yayınlamayı 'tercih' ettiler. Hayat Televizyonu ve IMC TV ile yurt dışından yayın yapan Kürt televizyonları ise akşam saatlerinden itibaren özel yayınlarla hem Kobanê'deki durumu hem de Türkiye ve Avrupa'daki eylemleri seyircilerine ulaştırdı. (MEDYA SERVİSİ)

IŞİD'in Kobanê saldırısı Avrupa'da da protesto edildi

Bölge'de Kobanê serhildanı: Halk eylemleri yeni güne taşıyor

ÖNCEKİ HABER

Altın Portakal yönetiminden \'özür ve uzlaşı\' çağrısı

SONRAKİ HABER

Abdullah Öcalan\'ın ablası, Adana\'da toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...