07 Temmuz 2011 09:48

'Hediye Aksoy’a özgürlük'

Barış İçin Kadın Girişimi hasta tutuklu Hediye Aksoy için Bakırköy Kadın Tutukevi’nin önünde eylem yaptı. 3 yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan Aksoy’a Şubat ayında kanser teşhisi konduğunu hatırlatan kadınlar, Aksoy’un derhal serbest bırakılmasını istedi.Hediye Aksoy’un ablası Hazniye Dursun’un da kat

'Hediye Aksoy’a özgürlük'
Paylaş

Hediye Aksoy’un ablası Hazniye Dursun’un da katıldığı açıklamada ortak açıklamayı Saniye Evren okudu. Toplanma amaçlarının ‘Hediye Aksoy’a ve tüm hasta tutuklulara özgürlük’ olduğunu vurgulayan Evren, Aksoy’un cezaevinin sağlıksız koşullarında gerekli tedaviyi göremeyeceğini belirtti. Aksoy’un hastalığının vücuduna yayılmasının üzerine Adli Tıbba sevkinden sonra Adli Tıp Kurumu’nun büyük bir hızla inceleme başlatıp rapor hazırlamasını beklerken, kurumun  raporu ertelediğini ve tedavi bittikten sonra vereceğini öğrendiklerini belirten Evren, “Raporu geciktirmek, sağlık nedeniyle tahliye hakkını tanımamak demektir” diye konuştu.

“Toplumu bu zulmü reddetmeye çağırıyoruz” diyen Evren, Hediye Aksoy serbest bırakılana kadar eylemlere devam edeceklerini bildirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan PTT işçileri direniş çadırı kurdu

SONRAKİ HABER

Yandaş medya ‘Deniz Feneri’ne hayli duyarlı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...