06 Ekim 2014 20:46

İstanbul'dan Kobanê direnişine destek

İstanbul'un Sultangazi, Kağıthane ve Kartal ilçelerinde Kobanê'ye yönelik saldırılar protesto edilerek herkes, direnişe desteğe çağrıldı.

İstanbul\'dan Kobanê direnişine destek
Paylaş

İstanbul'un Sultangazi, Kağıthane ve Kartal ilçelerinde Kobanê'ye yönelik saldırılar protesto edilerek herkes, direnişe desteğe çağrıldı.

Kadıköy'de Altıyol Meydanı'nda, Beşiktaş Heykel Meydanı, Sarıgazi Vatan İlköğretim Okulu önü, Beyoğlu Galatasaray Meydanı, Şişli'de Cevahir önünde Bağcılar'da ise DBP Bağcılar Temsilciliği'nde toplanmaya başlayan halk, Kobanê'de yaşanacak olası bir katliama karşı AKP hükümeti ve uluslararası kamuoyuna göreve çağırıyor.

SULTANGAZİ

HDP Sultangazi İlçe Örgütü üyeleri, IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını, Karayolları Mahallesi'nden TEM otoyoluna yaptıkları yürüyüşle protesto etti. Karayolları Mahallesi'nde bir araya gelen yurttaşlar, "Katil IŞİD hesap verecek", " Biji berxwadana Kobanê" sloganları eşliğinde yürüyerek TEM otoyolunu iki yönlü trafiğe kapattı. Ardından, Dörtyol'dan Gazi Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçildi.

KAĞITHANE

Nurtepe Halk İnisiyatifi çağrısıyla Nurtepe Mahallesi Batmanlılar Derneği önünde bir araya gelen yüzlerce kişi yaşamını yitiren YPG'lilerin posterleriyle " Şehiden me rumeta me ye" yazılı pankartı açarak Sokullu Caddesi'nde yürüyüşe geçti. PKK lideri Abdullah Öcalan ile YPG bayraklarının açıldığı yürüyüşte, "Biji berxwadana Kobanê", "PKK halktır, halk burada" sloganları atıldı. Caddeyi trafiğe kapatarak yürüyüşlerini gerçekleştiren yüzlerce kişi adına açıklama yapan Aydın Demir, " Kobanê direnişi zafere ulaşacaktır. Tüm onurlu insanları Kobanê'de yürütülen tarihi direnişe sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi. Açıklamanın ardından Sokullu Caddesi üzerinde trafiği kapatarak barikat kuran gençlere polis tazyikli su ve gaz ve bombalarıyla saldırdı. Müdahalenin ardından gençler de polise taş, soda şişesi ve havai fişekle karşılık verdi. Ara sokaklarda yaşanan kısa süreli çatışmanı ardın eylem sona erdi.

KARTAL

HDP Kartal İlçe Örgütü ile HDK Kartal Meclisleri, Kobanê'ye yönelik saldırılarını Kartal Ahmet Şimşek Koleji önünden Kartal AKP İlçe binası önüne yaptıkları yürüyüşle protesto etti. "Kobanê IŞİD' e mezar olacak", "Biji berxwedana Kobanê sloganlarının atıldığı ve "ABD ve AKP beslemesi IŞİD Kürt' e Türk' e, Alevi' ye düşmandır" pankartının açıldığı yürüyüşe çok sayıda yurttaş katıldı. Yürüyüşünü Kartal AKP İlçe binası önünde sonlandıran kitle adına HDP İl yöneticisi Cengiz Topbaşlı kısa bir açıklama yaptı.

Topbaşlı, Rojava' nın bir halklar bahçesi olduğuna dikkat çekerek, bu yüzden oradaki devrimin boğulmak istendiğini söyledi. AKP hükümetine çağrıda bulunan Topbaşlı, " Eğer AKP çözüm sürecini devam ettirmek istiyorsa Kobanê'deki direnişin önündeki engelleri kaldırmalıdır. Aksi halde dünyayı herkese dar ederiz" dedi. Kobanê'de onurlu bir mücadele verildiğini belirten Topbaşlı, bu direnişe yüksek sesleriyle her zaman destek vereceklerini söyledi.

BAĞCILAR

HDP'nin çağrısıyla HDP Bağcılar İlçe Örgütü Demirkapı Mahallesi İlçe Temsilciliği önüne gelerek Kobanê'ye yönelik saldırıları ve bu saldırılara karşı ses çıkarmayan AKP ve uluslar arası güçleri uyarmak için bir araya geldi. Burada bekleyen yurttaşlara temsilcilik önünde zırhlı araçlarla gelen polis, kitleye tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahalenin ardından kitle ara sokaklara dağıldı.

KADIKÖY

HDP Kadıköy İlçe Örgütü, Kobanê'ye yönelik saldırılara karşı AKP hükümetine çağrı yapmak için Altıyol Meydanı'nda toplanan yurttaşlar, yürüyüşe geçmeden polis tazyikli su, plastik mermi gaz bombası ile müdahale etti. Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan kitle ile polis arasında çatışmalar başladı. Ara sokaklarda çatışmalar yer yer devam ederken kitle taş ve soda şişeleriyle polise karşılık verdi. Öte yandan polis, Kızıl bayrak muhabirini gözaltına almak isteyen polis, yakın mesafeden plastik mermi sıktı.

SARIGAZİ

"Kobane için süresiz direniş" çağrısı üzerine Sarıgazi'de sokağa çıkan halka, polis saldırdı.Vatan İlköğretim Okulu'nun önünde bir araya gelen halk, sloganlarla yürüyüşe geçti. Halk, kaymakamlık binasının önüne geldiğinde polis, gaz bombaları ile saldırdı.Ara sokaklara çekilen kitle ile polis arasında çatışmalar sürüyor.

MALTEPE

"Kobane için süresiz direniş" çağrısı üzerine Maltepe Meydan'da toplanan yüzlerce kişi, E-5'e doğru yürüyüşe geçti. Kitle sık sık "Biji YPG/YPJ", "Biji berxwedane Kobane", "IŞID kaybedecek, halklar kazanacak", "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP" sloganlarını atıyor.Çevredeki evlerde bulunanlar da balkonlardan alkışlarla eyleme destek veriyor.

BEYOĞLU

HDP Beyoğlu İlçe Örgütü'nün çağrısıyla Kobanê'ye yönelik saldırılara karşı Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen yurttaşlar oturma eylemi yapıyor.

KARTAL

HDP Kartal İlçe Örgütü de saldırılara karşı Kartal Neyzen Tevfik Meydanı'nda sabaha kadar oturma eylemi yapacak. 

AVCILAR

Halk, E-5'i trafiğe kapatarak yürüyüş yaptı. AKP ilçe binasının önünde oturma eylemi düzenlendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

\'Olası katliamdan uluslararası güçler sorumludur\'

SONRAKİ HABER

Devlet tatilde, aile yakınını arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa