06 Ekim 2014 20:14

Polis geç geldi, kavga büyüdü

Adana’nın Yüreğir ilçesi Anadolu mahallesinde yaşayan iki ailenin kavgası büyüyerek silahlı çatışmaya dönüştü, 19 kişi yaralandı. Mahalle sakinlerinden aldığımız bilgiye göre iki çocuğun önceki gün kavga etmesi üzerine çıkan tartışma bugün silahların patlamasına kadar vardı.

Polis geç geldi, kavga büyüdü
Paylaş

Adana’nın Yüreğir ilçesi Anadolu mahallesinde yaşayan iki ailenin kavgası büyüyerek silahlı çatışmaya dönüştü, 19 kişi yaralandı. Mahalle sakinlerinden aldığımız bilgiye göre iki çocuğun önceki gün kavga etmesi üzerine çıkan tartışma bugün silahların patlamasına kadar vardı. Camların kırılıp araçların hasar aldığı olay yerine 200 metre uzakta karakol olduğunu söyleyen mahalle sakinleri haber vermelerine rağmen polisin 14.00’da başlayan olaylara, hadise durulduktan sonra 16.00’da geldiğini söyledi. Mahalleye giren zırhlı araçların çatışmanın yaşandığı yerin çok ilerisinde bulunan vatandaşlara gaz ve su sıkmasına tepki gösteren mahalle sakinleri Arap ve Kürt aileler arasında yaşanan münferit olayın Araplar ile Kürtler arasında toplumsal bir olay olarak lanse edilmesinin doğru olmadığını söyledi.

DBP SÜKÛNET ÇAĞRISI YAPTI

Cadde üzerinde bürosu bulunan DBP İlçe Temsilciliği vatandaşları sükûnete çağırdı. DBP adına gazetemize konuşan Eski BDP İlçe Başkanı Durmaz Özmen, “Olay tamamen bireyseldir. Bir Arap Kürt kavgası değildir” dedi. DBP olarak tüm halklarla kardeşçe yaşamak istediklerini belirten Özmen, sükûneti sağlamak için iki tarafla ve kanaat önderleri ile görüşeceklerini dile getirdi.

POLİS GEÇ GELDİ

Mahalle sakinlerinden Yusuf Kara “Millet birbirini yedi, polis olaylar sakinleştikten sonra geldi. İki gaz bombası attı geçti” diyerek polisin geç gelmesine tepki gösterdi.  Yıllardır Kürtler ile bir arada yaşadıklarını dile getiren Kara, iki çocuğun kavgasının büyüyerek bu noktalara geldiğini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gezi’nin gençleri dev tuvalde

SONRAKİ HABER

\'Olası katliamdan uluslararası güçler sorumludur\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...