06 Ekim 2014 18:29

Öcalan'dan IŞİD'i destekleyenlere uyarı

PKK Lideri Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan'la görüştü. Öcalan, Kobanê'ye dair "IŞİD'e sonuna kadar direneceğiz, taviz verilmeyecek. IŞİD, kendisini destekleyenlere de büyük zarar verecek" derken çözüm süreci için de uyarılarda bulundu.

Öcalan\'dan IŞİD\'i destekleyenlere uyarı
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan'la görüştü. Öcalan, Kobanê'ye dair "IŞİD'e sonuna kadar direneceğiz, taviz verilmeyecek. IŞİD, kendisini destekleyenlere de büyük zarar verecek" derken çözüm süreci için de uyarılarda bulundu.  Öcalan'ın vefat eden ablası Havva Keser'in cenazesine katılmak için bir talebinin olmayacağı da aktarıldı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ndeki tutuklulardan Hakkın Alpan'ın kardeşi Hasan Alpan yakınları ile görüşmek üzere sabah saatlerinde gittikleri İmralı Adası'ndan döndü. Dönüş sonrası Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde basın mensuplarına açıklama yapan kardeş Öcalan, ablası Havva Keser'in yaşamını yitirmesine ilişkin Öcalan ile yaptığı görüşmelerinde cenaze durumlarını değerlendirdiklerini ve ona göre netlik kazandığını söyleyerek, "Ailesi ve çocukları nerede isterse orada gömülecektir. Çocukları nerede isterse orada defnedilecektir. Ona bizim karışmaya hakkımız yoktur. Köye isterse köye götüreceğiz. isterse yaşadığı yere defnedeceğiz" dedi.

'IŞİD'E SONSUZA KADAR DİRENECEĞİZ'

Kobanê ile ilgili sorulan soruya ise Mehmet Öcalan, Öcalan'ın "Kobane'deki insanlarımız sonuna kadar direnecekler. IŞİD'in olduğu yerde ve Kürtlerin yaşadığı bölgede nerede bir IŞİD varsa sonuna kadar direnilecek. Sonuna kadar direneceğiz. IŞİD'e hiçbir taviz verilmeyecek. IŞİD yapay bir örgüttür. IŞİD'i destekleyen devletler veya hükümetler veya insanlar için IŞİD yarın onlara da büyük bir sorun olacaktır. Hangi ülke IŞİD'i destekliyorsa en büyük zararı o ülkeye verecek. IŞİD'e sonsuza kadar direneceğiz. Halkımız direnmek zorundadır" değerlendirmesinde bulunduğunu aktardı.

Öcalan'ın cenazeye katılma talebi olacak mı sorusuna, "Hayır, normal bir cenazedir, 70 yaşındaki ablamızdır, emeği olan bir insandır" dediğini söyleyen Mehmet Öcalan, Öcalan'ın herhangi bir talepte bulunmadığını ifade etti.

'ÇÖZÜM İÇİN 15 EKİM'E KADAR BEKLERİZ'

Çözüm süreci ile ilgili ise yöneltilen soruya Mehmet Öcalan, "Dedi ki 'oyalama taktiği ile bu işler çözülmez. Devletin kendi çıkarttığı yasaların gereğini yapması gerekir. Çözüm süreci deniliyor. Avukatlar, kaç seneden beri yanımıza gönderilmiyor. Avukatlar gelmiyorlar. Hem hukuksal hem uluslararası mahkemelerde AİHM'de davalarımız vardır. Bunun için neden avukatlar gelemiyor. Böyle bir çözüm yürüyebilir mi yani?' Çözüm için 15 Ekim'e kadar bekleriz. Gelen heyetlere aktarırız. Ondan sonra da yapacak bir şeyimiz kalmaz. Çözüm diye de bir şey yok yani. Müzakere diyorlar, müzakere diye bir şey de yok. Yapay bir yapıdır dedi. Artık buna dayanmıyoruz, yapacak bir şeyimiz de kalmamıştır. Ve kalmayacaktır da. Çözüm süreci için bu şekil değerlendirmeler yaptı" diye konuştu.

Kapıda yaptığı açıklamanın ardından Mehmet Öcalan, DİHA'ya yaptığı açıklamada ise Öcalan'ın Havva Keser için "Havva eskiden beri mücadelemize katkı sunmuştur. Arkadaşlarımızı evinde barındırmıştır. Elinden geldiği ölçüde o da mücadelemize destek vermiştir. Onun da katkısı olmuştur" dediğini söyledi.

Açıklamaların ardından Mehmet Öcalan, ablası Havva Keser'in cenazesi için Adana'ya doğru yola çıktı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Haseke\'de intihar saldırıları: 15 YPG\'li yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kobanê sınırında insan zinciri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...