06 Ekim 2014 17:18

İŞKUR işçilerine tehdit: 'Pankartları kaldırın yoksa çevik gelecek'

Vanlı depremzede İŞKUR işçileri dün gece polis tacizine maruz kaldı. İşçilerin bulunduğu parkta asılı olan pankartların kaldırılmasını isteyen sivil polisler, işçileri pankartların kaldırılmaması halinde çevik kuvvet ile müdahale etmekle tehdit etti.

İŞKUR işçilerine tehdit: \'Pankartları kaldırın yoksa çevik gelecek\'
Paylaş

Vanlı depremzede İŞKUR işçileri dün gece polis tacizine maruz kaldı. İşçilerin bulunduğu parkta asılı olan pankartların kaldırılmasını isteyen sivil polisler, işçileri pankartların kaldırılmaması halinde çevik kuvvet ile müdahale etmekle tehdit etti. İşçiler, sivil polislerin kendilerine “Pankartların parkta asılı bulunmasının yasal olmadığını” söylediklerini ifade ettiler.

Tüm pankartların kaldırılması yönünde talimat aldıklarını ifade eden sivil polisler, siyasi içerikli olması gerekçesiyle siyasi partilerin pankartlarını kaldırttı. Siyasi parti pankartları dışında ODTÜ Öğrencileri imzalı pankartın kaldırılması da dikkat çekti.

‘TACİZLER DİRENCİMİZİ KIRAMAZ’

Pankartların kaldırılmasının ardından gazetemize konuşan Selim Cengiz, “Daha liseye giden küçücük çocukların astığı pankarttan korkan insanlar bunlar. Biz o küçük ama kocaman yürekli insanlara minnet duyuyoruz. Bu bizi yavaş yavaş yıldırma politikasıdır. Üç pankart kaldırdık sorun çıkarmasınlar diye, ama bir tane daha asla kaldırmayacağız” diye konuştu. Cengiz, “Sendikaların pankartlarını da kaldırmak istediler. Sendikaları aradık durumu bildirdik, sonra sendika pankartlarını kaldırtmaktan vazgeçtiler. Tacizler direncimizi asla kıramaz. Onların söylediği bir pankartı bırakın, bir çöp dahi kaldırmayacağız” diye konuştu.

‘GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YAPIYORMUŞUZ’

Daha önce de yağmurdan korunmak için açtıkları brandayı da sivil polislerin kaldırttığını hatırlatan Cengiz, “Kıyafetlerimizi örttüğümüz brandaları da görüntü kirliliği yapıyor gerekçesiyle kaldırın dediler. Pankartların, bizim burada bulunmamızın, kullandığımız brandaların parkın görüntüsünü bozduğunu söylüyorlar. Biz de bu soğukta kalmaktan memnun değiliz ama ekmeğimiz için mücadele ediyoruz” diye konuştu. Cengiz, “Burada neden bulunduğumuzu çok iyi biliyorlar. Onların bir gün çocuklarıyla harcadıkları parayla biz bir ay geçiriyoruz, vicdansızlık ediyorlar” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dora Otel\'de işten atmalar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Çarşı\'dan Kobanê\'ye destek mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...