07 Temmuz 2011 09:36

Vücut tarayıcılara onay çıktı

AVRUPA Parlamentosu, Avrupa Birliği ülkelerindeki havalimanlarında tam vücut tarayıcılarının kullanılmasına karar verdi.Milletvekilleri güvenliğin artırılması için bu uygulamaya yeşil ışık yakarken, üye ülkelere bu teknolojiyi insan sağlığı için en zararsız şekilde uygulamaları çağrısında bulundu. Kansere yol aç

Vücut tarayıcılara onay çıktı
Paylaş

AVRUPA Parlamentosu, Avrupa Birliği ülkelerindeki havalimanlarında tam vücut tarayıcılarının kullanılmasına karar verdi.

Milletvekilleri güvenliğin artırılması için bu uygulamaya yeşil ışık yakarken, üye ülkelere bu teknolojiyi insan sağlığı için en zararsız şekilde uygulamaları çağrısında bulundu. Kansere yol açan iyonize ışınların kullanımına karşı çıkan vekiller, yasaklı olan sıvı maddelerin de 2013 yılına dek uçaklara tekrar alınmasını talep ediyor.

Havaalanlarında güvenliği artırmayı hedefleyen tam vücut tarayıcıları, silah, patlayıcı yada benzeri maddelerle ile güvenlik kontrolünden geçmeyi neredeyse imkansız hale getiriyor.

Vücudu çıplağa yakın olarak görüntüleyen yüksek teknolojili bu cihazlardan geçmek istemeyen yolcular, bu uygulamayı reddedebilme hakkına sahip olacak. Bilim insanları ise, bu yeni cihazların kanser riskini arttırdığı uyarısında bulunuyor.

BU DA YETMEMİŞ

Havaalanlarındaki tarayıcılara onay verildiği haberleriyle aynı anda ajanslara düşen bir başka haber ise “güvenlik” paranoyasının geldiği noktayı gözler önüne serdi. Uçağa binen insanları çıplak gösteren tarayıcılar havaalanlarına yerleştiriliyor ama ‘ya bu patlayıcılar vücudun içine yerleştirilirse?​’ ABD’li yetkililer, El Kaide’nin intihar eylemcilerinin vücutlarının içine ameliyatla patlayıcı maddeler yerleştirebildiği uyarısında bulundu.

Örgütün internet sitesinde kendini doktor olarak tanıtan bir kişi de tüm mekanizmayı vücudun göğüs, karın boşluklarına ya da kalçaya başarıyla yerleştirebildiklerini iddia etti.

Yetkililer ABD’ye uçacak olan yolcuların ek güvenlik kontrollerinden geçebileceklerini bildirdi bile. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi kapıyı kapattı

SONRAKİ HABER

2 yeni bakan ve gençlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...