07 Temmuz 2011 09:01

Güney Kore'de şike operasyonu

Güney Kore’de gerçekleştirilen futbolda şike operasyonu çerçevesinde 37’si futbolcu toplam 63 kişi gözaltına alındı. Mayıs ayında yapılan operasyonun devamı niteliğindeki soruşturmada 6 şehirde operasyon yapıldı. Gözaltına alınanların, ülkenin güneyindeki Changwon şehrindeki savcılığa getirildiği bildirildi.Ge

Güney Kore'de şike operasyonu
Paylaş

Güney Kore’de gerçekleştirilen futbolda şike operasyonu çerçevesinde 37’si futbolcu toplam 63 kişi gözaltına alındı. Mayıs ayında yapılan operasyonun devamı niteliğindeki soruşturmada 6 şehirde operasyon yapıldı. Gözaltına alınanların, ülkenin güneyindeki Changwon şehrindeki savcılığa getirildiği bildirildi.

Geçtiğimiz mayıs ayında Güney Kore gündemine bomba gibi düşen futbolda şike soruşmasının devamı olarak yeni operasyonlar yapıldı. Soruşturma çerçevesinde 6 şehirde yapılan operasyonlarda 63 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 37’sinin futbolcu ve arasında milli takım oyuncusu Choi Sung-kuk’un da olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında Güney Kore’nin 1. ligi K-League’deki 6 futbol kulübünde de arama yapıldı.

Güney Kore polisinin verdiği bilgiye göre, şike soruşturmasına karışan aracı veya futbolcuların, iddia oyunlarından adam başı 3 bin ile 30 bin dolar kazandığı belirtildi. Ayrıca iddia oyunlarından toplam 400 bin dolar vurgun yapıldığı da kaydedildi.

Bu arada operasyon çerçevesinde gözaltına alınanların götürüldüğü Changwon şehrindeki nöbetçi mahkeme, zanlılardan 15’inin tutuklu, 30 kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mahkeme 18 kişiyi ise serbest bıraktı. Alınan bilgiye göre, şikedeki aracıların futbolculara hemşehrileri veya mezun olduğu okuldan tanıdığı birileri vasıtası ile yaklaştıkları aktarıldı.

Güney Kore’deki şike operasyonu geçtiğimiz nisanda emniyete gelen bir ihbar ile başlamıştı. Mahkeme 9 futbolcuya 28 Haziran’da 2’şer yıl hapis cezası verirken, şike aracısı 2 kişinin soruşturması ise devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Güneş keyfinizi kaçırmasın

SONRAKİ HABER

Anayasa Mahkemesi kapıyı kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa