05 Ekim 2014 22:33

Kobanê için halk sokaklara döküldü

IŞİD’in Kobanê'ye yönelik saldırıları birçok ilde yapılan eylemlerle protesto edildi.

Kobanê için halk sokaklara döküldü
Paylaş

IŞİD’in Kobanê'ye yönelik saldırıları birçok ilde yapılan eylemlerle protesto edildi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde DBP İlçe Örgütü tarafından IŞİD’in Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla her gece gerçekleştirdiği eylemler devam ediyor. Bismil İlçe merkezin girişinde bir araya gelen ve aralarında DBP Bismil İçe Başkanı Kerim Yıldız’ın da bulunduğu yüzlerce kişi Bismil Belediyesi Halil İbrahim Oruç parkına doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Sık sık, "Bijî berxwedane Kobanê", "Bijî berxwedana YPG", "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP” sloganları eşliğinden parkın önüne gelerek tekrar geldiklere yere doğru yürüyüşe geçen yurttaşlar, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri yanı sıra çok sayıda YPG, PKK ve KCK bayraklarını taşıdı.

Yapılan yürüyüşün ardından yurttaşlar sloganlar eşliğinde eylemlerine son verdi.

Öte yandan Diyarbakır Kafeler Sokağı'da bir araya gelen kalabalık bir grup IŞİD’in Kobanê'ye dönük saldırıları kınamak amacıyla yürüyüş düzenledi.

Yenişehir ilçe başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu onlarca yurttaş "Kobanê IŞİD'e mezar olacak", "Biji berxwedana YPG", "Kahrolsun IŞİD, işbirlikçi AKP" sloganlarını attı. Yoldan geçen arabalar da korna çalarak gruba destek verdi. Gevran Cadde'sine yürümek isteyen kitleye polis engel oldu. Bir süre ıslık çalarak protestosunu sürdüren grup, sloganlar eşliğinde DBP Yenişehir İlçe Binasına döndü.

Cizre’de halk sokağa çıkıp cadde başlarında ateş yakarak IŞİD’in Kobane’ye yönelik saldırılarını protesto ederken, Şemdinli’de kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi.

HAKKARİ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Rojava’nın Kobanê kentine IŞID tarafından yapılan saldırılar düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi. DBP Şemdinli ilçe binası önünde başlayan yürüyüşe çok sayıda genç katılırken, Derecik (Rubarak) kavşağına oradan da kent merkezine değin “Bijî Serok Apo” , "Bijî Berxwedana Kobanê","Kobani IŞİD'e mezar olacak","Biji berxwedane YPG","Diren Kobanê seninleyiz" sloganları eşliğinde yüründü. Yürüyüş atılan slogan, ıslık ve alkışlarla kent merkezinde sonlandırıldı.

ŞIRNAK


Şırnak'ın Cizre ilçesinde halk Kobanê'de IŞİD’in saldırıların kınamak amacıyla sokaklara döküldü. İlçe genelinde halk cadde ve sokaklara çıkarak sillahlarla havaya ateş açtı. Evlerinin elektriklerini kapatan halk ardından sokaklara döküldü. Nur, Cudi, Sur, Yafes ve Konak mahalleleri başta olmak üzere bir çok mahallede halk havai fişekleri ve gerçek silahlarını çıkararak havaya ateş açarak AKP ve IŞİD’i protesto etti. Kısa sürede ilçe geneline yayılan eylemlerde yurttaşlar cadde ve sokak başlarında ateşler yakmaya tencere ve tavalara vurmaya başladı. Yediden yetmişe binlerce yurttaş sokaklara dökülerek "Katil IŞİD işbirlikçi AKP" ve "Biji berxwedana Kobanê" sloganları atarak, Kobanê direnişinin yanında olduğunu gösterdi.
Kentte oluşan atmosferde halkın Kobanê direnişi için tek yürek olduğunu gösterilirken "Biji berxwedana Kobanê" sloganı bir süre Cizre’de yankılandı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 5. haftanın görünümü

SONRAKİ HABER

Altyazı’nın Ekim sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa