07 Temmuz 2011 08:48

Halkı susturdular, POSCO'cuları konuşturdular

Kocaeli’nin Alikahya beldesinde kurulması planlanan POSCO Demir-Çelik Fabrikası Kocaeli gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde POSCO, DAEWOO ve Türk ortağı Kibar Holding aracılığıyla yerel basında çalışan gazeteciler şirketin Güney Kore'deki fabrikasına götürülmüş ve bunun ard

Halkı susturdular, POSCO'cuları konuşturdular
Paylaş
Asena Akarsu

Bu karşıtlık kendisini 6 Temmuzda gerçekleştirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis toplantısında da gösterdi. Geziye katılan yerel basın mensupları ile fabrikanın kurulmasına karşı olan Yuvam Akarca halkı toplantıda bir araya geldi.

FARKLI GAZETELERDEN AYNI SÖZLER

Toplantıda ilk olarak gazeteciler cemiyeti adına konuşma yapılırken ardından yerel basından herkes tek tek söz aldı. Konuşmalarda POSCO’nun Kore tesislerinin çok temiz olduğu, hava kirliliğinin Türkiye’ye oranla az olduğu ve eğer kurulacaksa POSCO gibi bir fabrikanın kurulması gerektiği söylenirken hiçbir gazeteci Kocaeli şehrinin öznel durumundan  ve sanayi kaldırmaz durumaa gelmesinden söz etmedi. Gazeteciler ayrıca POSCO’nun demir-çelik sanayisinin kirli bir sanayi dalı olduğunu kabul ettiklerini fakat kendilerinin farklı olduğunu aktardılar. Alikahya halkı adına görüşlerini bildirmek isteyen Fatih Erdem ise kendisine söz hakkı verilmeyince toplantıyı terk etti.

POSCO LUNAPARK MI?

Fatih Erdem basına yaptığı açıklamada Alikahya gibi 1.derece tarım arazisinin yıllar önce sanayiye açmak için birden 4. derece tarım arazisine çevrildiğini söyledi. Erdem şimdi ise POSCO gibi havaya, çevreye ve insan sağlığına zararlı bir fabrikanın bir lunapark gibi sunulduğunu ve basının da bu olaya yardımcı olduğunu vurguladı. Basının Kore’ye gidip geldikten sonra söylemlerini 180 derece değiştirdiğine dikkat çeken Erdem, kendilerinin ise bu fabrikanın kurulmaması için ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını belirtti. Alikahya bölgesinde hâlâ mısır ve buğday yetiştirildiğini aktaran Erdem, tarımın sürdüğü bu toprakların sanayicilere peşkeş çekilmek istendiğini bildirdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okul birinciliğinden çeteye

SONRAKİ HABER

Güneş keyfinizi kaçırmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...