05 Ekim 2014 19:12

'Türkiye'yi eleştirmek kimsenin hakkı da haddi de değildir'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kurban bayramının 2. gününde AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın bayramlaşma törenine katıldı.

\'Türkiye\'yi eleştirmek kimsenin hakkı da haddi de değildir\'
Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kurban bayramının 2. gününde AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın bayramlaşma törenine katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden'in tartışılan sözlerine ilişkin, "Bu aziz milletin yaptığı fedakarlıkları görmeyerek Türkiye'yi eleştirmek kimsenin hakkı da haddi de değildir" diye konuştu.

‘AİLEMDEN ÖNCE...’

Ailesinden önce Süleyman Şah türbesindeki Türk askerleriyle bayramlaştığını söyleyen Davutoğlu, "Süleyman Şah türbesini bekleyen kardeşlerimizi aradım. Kendi ailemle bayramlaşmadan önce vatan bekçiliğini yapmak için her türlü riski göze alan kahramanlarımızı aradım ve hepinizin selamını ilettim. Bir yiğit insan, bir yiğit kardeşiniz Binbaşı Oğuzhan Şimşek ile konuştum. 'Allah'a emanet olun' dedim. 'Bütün kardeşlerimize selam et onlarla gurur duyuyoruz' dedim. 'Vazifemiz' dedi. Şimdi buradan bir kez daha onları alınlarından öpüyorum. Allah onların izzetini daim eylesin" diye konuştu.

BİDEN'E TEPKİ

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in açıklamalarına ilişkin de Davutoğlu, "Bayramın 1. Günü ana muhalefet partisi başkanı bir gazeteye demeç verdi. Alabildiğine siyasi polemik yaptı. Ben burada ona cevap vermeyeceğim. Bari bayramı bayram olarak idrak etmeyi bilin. Bari millet sevinirken milletle sevinmeyi bilin. O gün dahi siyasi polemik yapmak ancak kendisine yakışır. Biz yapmayacağız. Hiçbir şeyin karşısında eğilmediğimize son 2 gün şahittir. Birileri Türkiye aleyhinde konuştuğunda tam da basın Amerikan Başkan Yardımcısının ifadesini sorduğunda bize haklı değil demiştim. Bir kez daha söylüyorum. Bu aziz milletin yaptığı fedakarlığı görmeyip Türkiye’yi eleştirmek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Biz eğer Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizin yanında duruyorsak bu aziz bayramı bir gün onlar için de yaşanabilir kılmak içindir. Sayın cumhurbaşkanımız da gerekli tepkiyi gösterdi ve biliyorsunuz özür dilendi. Hakkını vermeyen özür dileyecek. Hak teslim edilinceye kadar başımız dik tarihte yürümeye devam edeceğiz. Biz bunlarla uğraşırken gönlümüzle yaşamaya çalışırken bayram günü dahi siyasi polemik yapanları millete havale ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GENÇ AKADEMİSYENLERE ZAM

Davutoğlu şöyle konuştu: "Arife günü toplanarak son düzenlemeleri yaptık. Bize iki bayram yaşatın diye araştırma görevlilerinden mesaj geldi. Kendi ilim adamlarına sahip çıkamayan bir ülke geleceğe damga vuramaz, sahip çıkamaz. Çalışmalar başlamıştı. Bayramdan sora yapacağımız yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlilerimizle maliyede, hazinede, dışişlerinde diğer yerlerde çalışanlar arasındaki fark kapatılacak. Yüzde 35 bir zamla genç akademisyenlerimiz de diğer bütün akranlarıyla eşit haklara sahip olacak"
 

ÖNCEKİ HABER

\'Paylaşmadığın senin değildir\'

SONRAKİ HABER

‘Araf’ta kalan yaşamlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...