05 Ekim 2014 17:16

Madem ki eğitim şart…

Bir anne olarak devletten hesap sormak istiyorum. Başbakan “en az 3 çocuk yapın” derken bu çocukların okul masraflarını ailelerin nasıl karşılayacağını da düşünüyor muydu? Neden eğitime daha çok bütçe ayrılmıyor? Neden ihtiyaç olduğu halde yeni okullar yapılmıyor?

Madem ki eğitim şart…
Paylaş

Yaz tatili bitti. Eylül ayı ile birlikte beni ve çocuklarımı yeni bir dönem bekliyordu. Bu sene ikiz kızlarım Nehir ve Irmak okula başlayacaktı. Okullar açılacaktı ama bizi okulda neler bekliyordu? 4+4+4 sistemi ile mahallemizdeki ortaokulların bir çoğu imam hatiplere dönüştürüldü. Az sayıdaki ilköğretim okullarında çocuklar derslikler yetersiz olduğu için 50 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorunda bırakıldı. Mahallemizdeki devlet okuluna kayıt yaptırmak istedik. Her sene diğer ailelerden dinlediğim okula kayıt sırasında yaşadıkları sorunları; kayıt parası, okul aidatı, sınıfların doluluğu, okulda temizlik görevlilerinin olmaması, öğretmenlerin her sene değişmesi gibi- “Biz de yaşayacak mıydık?​” Maalesef bu soruların cevabı “Evet”ti.
Sorunlar kayıt sırasında başladı. Devlet tarafından okullara yeterli bütçe ayrılmadığı için fotokopi, sıvı tebeşir ve temizlik malzemeleri için para isteniyordu. Oysa ki biz düzenli olarak vergilerimizi ödüyoruz, neden asgari ücretle geçinen bizlerin kemer sıkması gerekiyor? Bir anne olarak devletten hesap sormak istiyorum. Başbakan “en az 3 çocuk yapın” derken bu çocukların okul masraflarını ailelerin nasıl karşılayacağını da düşünüyor muydu? Neden eğitime daha çok bütçe ayrılmıyor? Neden ihtiyaç olduğu halde yeni okullar yapılmıyor?
Artık ben okulda sorun yaşamak istemiyorum. Çocuklarımın parasız, bilimsel eğitim almasını istiyorum. Madem “Eğitim şart”, devlet  üzerine düşen görevi yerine getirsin, eğitime daha çok bütçe ayırsın.

Özlem Erdoğan - Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Üyesi

ÖNCEKİ HABER

Hakimler seçim öncesi ‘başarısız’ bulunmuşlar

SONRAKİ HABER

Bayram yine Suriyeli çocuklara uğramadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...