05 Ekim 2014 17:15

Hakimler seçim öncesi ‘başarısız’ bulunmuşlar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Milletvekili Umut Oran’ın, 30 Mart yerel seçimlerine 44 gün kala il ve ilçe seçim kurullarının yapısının bozulmasına neden olan hakim ve savcı atamalarına ilişkin soru önergesine yanıt verdi.

Hakimler seçim öncesi ‘başarısız’ bulunmuşlar
Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Milletvekili  Umut Oran’ın, 30 Mart yerel seçimlerine 44 gün kala il ve ilçe seçim kurullarının yapısının bozulmasına neden olan hakim ve savcı atamalarına ilişkin soru önergesine yanıt verdi.

Bozdağ, 166 hakim ve savcının başarısızlık ve görev gereklerine uymadıkları için görev yerlerinin değiştirildiğini ileri sürdü.

CHP’li Umut Oran, soru önergesinde,  HSYK’nin atama kararı almasında  belli hakimlerin görev yerlerinin değiştirilmesi suretiyle il ve ilçe seçim kurulları başkanlarının değiştirilmesinin etken olup olmadığını ve il-ilçe seçim kurallarının yapısını bozacak bu atamaların neden yapıldığını sormuştu.

SÜRESİNE BAKILMAKSIZIN...

Adalet Bakanı Bozdağ ise verdiği yanıntta,  “Bölgelerde başarısızlığı ve görev gereklerine uyumsuzluğu belgelerle saptanan hakim ve savcıların, o bölgedeki görev süresini doldurup doldurmadığına ve meslek kıdemine bakılmaksızın hizmetinden yararlanılabilecek diğer bir bölgeye veya bulunduğu bölge seviyesinde bir yere naklen atamaları yapıldı” dedi.
Bozdağ, yanıtında yapılan atamalarda ilgililerin talebi, bulundukları mahaldeki görev süreleri, mazeretleri, sicil durumları, terfileri, müfettişler tarafından düzenlenen hal kağıtları ve hizmet gereklerinin dikkate alındığını belirtti.

Bakan Bozdağ, bölgelerde başarısızlığı ve görev gereklerine uyumsuzluğu belgelerle saptanan hakim ve savcıların o bölgedeki görev süresini doldurup doldurmadığına ve meslek kıdemine bakılmaksızın hizmetinden yararlanılabilecek diğer bir bölgeye veya bulunduğu bölge seviyesinde bir yere naklen atamaların yapıldığını kaydetti. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Bizim hikayemiz...

SONRAKİ HABER

Madem ki eğitim şart…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...