05 Ekim 2014 15:01

Kadınlar, sınırda barış zinciri oluşturdu

Barış İçin Kadın Girişimi öncülüğünde Suruç’a bağlı sınır köylerine gitmek üzere yola çıkan kadın ekibinin ilk durağı Bexte Köyü oldu. Kadınlar, geceyi köyde nöbet tutarak geçirdikten sonra sabah saatlerinde sınırda barış zinciri kurdu.

Kadınlar, sınırda barış zinciri oluşturdu
Paylaş

Barış İçin Kadın Girişimi öncülüğünde Suruç’a bağlı sınır köylerine gitmek üzere yola çıkan kadın ekibinin ilk durağı Bexte Köyü oldu. Kadınlar, geceyi köyde nöbet tutarak geçirdikten sonra sabah saatlerinde sınırda barış zinciri kurdu. Yüzlerce kadının kurduğu barış zinciri, köy halkının ve çevre illerden gelen insanların da katılımıyla karma bir zincire dönüştü. Marşların, türkülerin söylendiği zincirde “Kobanê düşmeyecek” sloganları atıldı.

Sınırın öte yanında çatışma sesleri yükselirken kadınlar, “Barış böyle olmaz” diyerek hükümete savaşı durdurma çağrısı yaptı. IŞİD saldırılarından kaçanların yerleştirildiği kampları ziyaret eden kadınlar, topladıkları yardımları ulaştırdı. Kadınların oluşturdukları heyet, Suruç’a götürülen yardımları tasnif etmek üzere Belediye’nin garajında çalışmaya da başladı.  

Köyün boşaltılmaması için burada tutulan nöbetlerin önemli olduğunu söyleyen kadınlar, katıldıkları kurumlar adına tek tek açıklamalarda bulundu. Barış anneleri adına konuşan Hatun Baş, “Bu savaşı artık durdurun. Biz savaş istemiyoruz, barış istiyoruz. Hükümet IŞİD’e destek vereceğine, bölge halkına destek versin” dedi. KESK temsilcisi Arzu Erdoğan ise, “Biz Türkiye’nin dört bir yanında sürdürdüğümüz yardım kampanyalarını bundan sonra da devam ettireceğiz. Savaşı durdurmak biz kadınların elinde” dedi. (Urfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, nöbet eylemi yapanların kaldığı evi vurdu

SONRAKİ HABER

\'Hükümet barış istiyorsa, Kobanê\'yi yalnız bırakmasın\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...