05 Ekim 2014 13:35

IŞİD, nöbet eylemi yapanların kaldığı evi vurdu

Suruç'un Etmanek Köyü'nde nöbet eyleminde bulunan yurttaşların kaldığı eve IŞİD tarafından atılan havan topu düştü. Saldırıda yaralanan 4 kişi, otomobillerle Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sınırdaki Küçükkendirli ve Büyükkendirli mahallelerinin valilik kararıyla güvenlik gerekçesiyle boşaltılacağı bildirildi.

Paylaş

Suruç'un Etmanek Köyü'nde nöbet eyleminde bulunan yurttaşların kaldığı eve IŞİD tarafından atılan havan topu düştü. Köyün hedef alındığı saldırıda yaralıların olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, saat 13.20'de atılan bir havan mermisi, sınırı aştı ve 2 kilometre mesafedeki Suruç'un Atmanek Mahallesi'nde bir evin duvarına isabet ederek patladı. Patlamada, şarapnel parçaları ve kırılan duvardan seken taşlardan, evde bulunan 4 kişiyi yaraladı. Yaralananlar otomobillerle Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

2 MAHALLE BOŞALTILDI

Suruç'un Etmanek Köyü'nde Kobanê nöbeti tutan halkın IŞİD'in hedefi olması ardından, köyde nöbet tutan halk DBP tarafından tahliye edildi. Köylüler ile eylemcileri köyün arkasındaki tepelik alana sevk eden DBP'li yöneticiler, partili seçilmişler ile birlikte köyde nöbet eylemine başladı. Tahliyenin can güvenliklerinden kaynaklı olduğu bildirilirken, sabah saatlerinde köye isabet eden 3 havan topundan biri 2'si çocuk 4 kişiyi yaralamıştı. 

Bu arada köyün karşı tarafında bulunan Suleymanşah Parkı'nda AFAD tarafından mülteci Kobanêliler için kurulan çadır kentteki halk tahliye edilirken, parkın üst kısmında bulunan basın araçları ve çalışanları da askerler tarafından alandan uzaklaştırıldı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan Urfa Valiliği, güvenlik riski taşıdığı gerekçesiyle sınır hattında bulunan Etmanek köyünün boşaltılmasına karar verdi. Karar sonrası polis ve askerler zırhlı araçlardan da sık sık tahliye kararını duyurdu. Valilik sınır köylerindeki tüm okulların tatil edildiğini açıkladı.

KOBANE SINIRINDAKİ BOYDE'YE DE HAVAN TOPU DÜŞTÜ

Etmanek'ten sonra Boydê köyüde IŞİD'in attığı havan toplarından nasibini aldı.

Urfa'nın Suruç ilçesi Kobanê Sınırı'nda IŞİD'in saldırılarına karşı nöbet tutan eylemcilerin konumlandığı Etmanek'ten sonra Boydê köyüne de havan düştü. Köyün hemen üst tarafına büyük gürültü ile düşen top konusunda askerler sessizliğini koruyor.

Bu arada nöbet tutan yurttaşlar düşen topu, "Önce IŞİD saldırıyor, sonra asker saldırıyor" diye yorumladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP\'li Irmak, Salih Müslim\'in Türkiye ziyaretini doğruladı

SONRAKİ HABER

Kadınlar, sınırda barış zinciri oluşturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...