07 Temmuz 2011 08:29

Amerikalı Ressam Cy Twombly yaşama veda etti

1950’lerin sonlarında “kaligrafik” resimleriyle ünlenen Amerikalı Ressam Cy Twombly dün Roma’da yaşama veda etti. Soyut resimleriyle tanınan sanatçı, 2010’da Louvre Müzesinin bir tavanını resimlemiş; böylece, Georges Braque’tan sonra Louvre’un tavanına resim yapan ikinci sanatçı olmuştu.II. Dünya Sa

Amerikalı Ressam Cy Twombly yaşama veda etti
Paylaş

1950’lerin sonlarında “kaligrafik” resimleriyle ünlenen Amerikalı Ressam Cy Twombly dün Roma’da yaşama veda etti. Soyut resimleriyle tanınan sanatçı, 2010’da Louvre Müzesinin bir tavanını resimlemiş; böylece, Georges Braque’tan sonra Louvre’un tavanına resim yapan ikinci sanatçı olmuştu.

II. Dünya Savaşı sonrası Amerikan sanatının en büyük ressamlarından biri olarak kabul edilen Twombly, soyut dışavurumculuğun doruğunda olduğu yıllarda New York’ta öğrenim görmüş, Robert Rauschenberg ve Jasper Johns’la birlikte Amerikan sanatında görülmemiş bir değişim yaratmıştı. 1950’lerin sonlarından yaşamının sonuna kadar Roma’da yaşayan Twombly, yapıtlarında yeni çevresini ve düşünsel tutkularını yansıtmaya başlamış; Akdeniz’in ışığı ve görünümü, şiir, tarih ve mitoloji sanatının motifleri olmuştu. Daha sonraları resimlerine grafiti benzeri karalamalarla birlikte sözcükler ve dizeler de eklemeye başlayan sanatçı, bütün bunları resminin temel özellikleri kılmıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İç ve dış baskılarla Hizbullah’ı etkisiz bırakmak

SONRAKİ HABER

Öcalan kitabına gerekçesiz toplama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...