05 Ekim 2014 06:00

Çocuğumuzu geri istiyoruz

Nar ve limon çalmaya teşebbüs ettiği iddiası ile önce tecavüze uğradığı Ceyhan M Tipi Cezaevine, sonra da şikayetçi olduğu tecavüz zanlısının bulunduğu Ankara Çocuk Cezaevi’ne gönderilen F.O’nun annesi N. O.’nun çığlığı: 'Benim çocuğumun suçu neydi de bunları yaşadı? Çocuğumuzu kaybettik; geri istiyoruz.'

Çocuğumuzu geri istiyoruz
Paylaş

Volkan PEKAL
Emre AYDIN
Adana


Nar ve limon çalmaya teşebbüs ettiği iddiası ile önce tecavüze uğradığı Ceyhan M Tipi Cezaevine, sonra da şikayetçi olduğu tecavüz zanlısının bulunduğu Ankara Çocuk Cezaevi’ne gönderilen F.O’nun annesi N. O.’nun çığlığı: “Benim çocuğumun suçu neydi de bunları yaşadı? Çocuğumuzu kaybettik; geri istiyoruz.”

Psikolojik tedavi görmesi gereken oğlunun tedavisine devam etmesi için tahliye edilmesini talep eden anne, “Tek istediğimiz tedavi olması” dedi. Anne O. “iyi olduktan sonra cezasını yatsın razıyız” diye konuştu.  

Baba A. O. da oğlunun tecavüz sanığı ile aynı cezaevinde olduğunu hatırlatarak “Ceyhan Cezaevi’nde oğlumun ayak parmağı ranzanın altına koyulup üzerine oturularak kırıldı. Tecavüze uğradı. Aynı şeylerin yaşanmamasının garantisini bana kim verebilir?​” şeklinde konuştu.

F.O.’nun ailesi bir işyerinin içerisindeki iki göz evde kira karşılığı bekçilik yapan emekçi bir aile. Evin bir kızı çalışıyor, baba gündelik inşaat işlerinde çalışıyor. Olayın içeriğinden mahallelinin haberi olmadığını anlatan aile başlarını soktukları iki göz odayı da kaybetme kaygısı ile fotoğraflarının yayınlanmasını istemiyor.

‘BENİ ÖLDÜRECEKLER’ DİYEREK UYANIYORDU

Anne N. O. oğlunun cezaevinden psikolojisi bozuk bir şekilde çıktığını anlatıyor. Gece halisünasyonlar gördüğünü söyleyen Anne O. oğlunun geceleri uyuyamadığını belirterek F.O.’nun” Anne üstüme geliyorlar. Beni öldürüyorlar, dövüyorlar” diye çığlıklar atarak uyandığını anlattı.

Oğlu cezaevine girdi gireli hep hasta olduklarını belirten Anne O. “Biz çocuğumuzu kaybettik. Biz çocuğumuzu geri almak istiyoruz. O orda huzursuzken biz de burada huzursuz oluyoruz” diyen Anne O., oğlunun bir an önce tedavi edilmesi için tahliye edilmesini istiyor. Oğlunun çevrede iyi bilindiğini kimseye bir zararı olmadığını anlatan Anne O., tecavüz zanlısından bahsederek “onun yaşı büyük. Çocuğumun yaşı küçük. Gücü yetmedi” diyerek oğlunun önce tedavi olmasını cezası varsa sonra çekmesini istedi.

DEVLETİN ZAAFI VAR

Oğlunun cezaevinde çok işkence gördüğünü dile getiren Baba O., “Nar, limon çalmak iyi bir şey değil ama aklı yerinde değil. Tecavüzün etkisi var. Cezaevi müdüründen gardiyanına, savcısına… devletin bunda zaafı var” diyerek olaya göz yuman kamu görevlileri hakkında takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi.  

Oğlunun kaldığı koğuşun değiştirilmesi için gösterdiği çabaya karşılık verilmediğini ifade eden Baba O., “Siz bu çocuğa destek vermediniz. Ne suç işlemiş olursa olsun bu 15 yaşında bir çocuk. Yaşı tutmayan bir çocuğu nasıl yetişkinlerle aynı koğuşa koyarsınız?​” diye konuştu.

ANKARA’DAN ARAYAN PSİKOLOG: DURUMU İYİ DEĞİL

Oğlunun ruhsal olarak çökmüş durumda olduğunu ifade eden Baba O., cezaevi koşullarında daha da kötü olacağından endişe ettiklerini söyledi. Oğlunun Ankara’ya gönderildiğinden 1 gün sonra haberi olduğunu dile getiren Baba O., Ankara’dan kendisine ulaşan  bir psikoloğun “çocuğun durumu iyi değil. Gelebiliyorsanız gelin” dediğini aktardı. Yetkililere seslenen Baba O., “ bir gecede yasalar çıkarılıyor. Yapamayacakları bir şey değil. Oğlumuzu kazanmak istiyoruz. Oğlumuzu tahliye edilip tedavi edilsin” dedi.

ÖNCEKİ HABER

‘Bir Onur Mücadelesi’

SONRAKİ HABER

Atlantic Council ve savaş oyunları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa