04 Ekim 2014 23:18

Gülsuyu’nda çete saldırısı can aldı

İstanbul Gülsuyu’nda uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu İsmail Doğan yaşamını yitirdi.

Gülsuyu’nda çete saldırısı can aldı
Paylaş

İstanbul Gülsuyu’nda uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen bir kişinin  silahlı saldırısı sonucui İsmail Doğan yaşamını yitirdi.

Dün saat 16.00’da yaşanan olayda uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen Ercan adlı kişi  İsmail Doğan ve Mesut Doğan adlı iki kardeşi silahla yaraladı.

İsmail Doğan hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybederken, kardeşi Mesut Doğan ise, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

‘POLİS NEDEN HAREKET GEÇMİYOR?​’

Olayın ardından gazetemize konuşan mahallelilerden Nuriye Maden, “Ercan dedikleri kişi buraya geldiğinden beri kavgalar oluyor, daha öncede kendi aralarında kavga edilmiş ancak mahalle insanının araya girmesi ile kavga önlenmişti. Buradaki insanlar da kendilerinden korkuyorlar. Dolayısıyla problemler her seferinde büyüyerek devam ediyor’’ dedi.

Başka bir mahalleli ise, “Ercan adlı kişinin manav görünümü adı altında açtığı dükkanında karanlık bir takım işler çevirdiğine dair endişelerim var” dedi. Uyuşturucu çeteleri tarafından yapılan saldırılara karşın polisin herhangi bir adli işlem başlatmadığını ifade eden mahalleli, “ O kadar olay yaşanmasına rağmen polisler hiçbir şey yapmıyor. Ölümler olmaya devam ederken, asıl mesele mahalleyi terörize etmek, yaşanmaz hale getirmek. Bunu da dışardan getirilen yada torbacılar eliyle gerçekleştirmek istiyorlar” diye konuştu.


İLK ÖLÜM DEĞİL

Öte yandan geçtiğimiz yıl uyuşturucuya karşı yapılan eyleme uyuşturucu çetelerinin saldırması sonucu Hasan Ferit Gedik yaşamını yitirmiş ve  çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Mahalleliler ve pek çok kitle örgütünün yaptığı açıklamada uyuşturucu çetelerinin Gülsuyu’nda kentsel dönüşüm projelerinin hemen ardından ortaya çıktığını ve mahalle halkına yönelik baskı aracı olarak kullanıldığı ifade edilmişti. Gedik’in ölümünün ardından mahallede inceleme yapan İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi de bu görüşü destekleyen raporunu kamuoyuyla paylaşmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PYD lideri Müslim gizlice Türkiye’yi ziyaret etti iddiası

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe: 2- Torku Konyaspor: 1

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...