08 Temmuz 2011 07:27

Kürtçe şarkı söylemek ‘ağır tahrik’ mi sayılacak?

Eski özel harekatçı Serkan Akbulut tarafından bir eğlence mekanında Kürtçe şarkı söylediği için öldürülen Emrah Gezer davasının 13. duruşması görüldü. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, “Kürtçe şarkı söylemek tahrik mi kabul

Kürtçe şarkı söylemek ‘ağır tahrik’ mi sayılacak?
Paylaş

Kürtçe şarkı söylediği için 27 Aralık 2009 tarihinde eski özel harekat görevlisi polis Serkan Akbulut tarafından katledilen Emrah Gezer’in davası bugün 9. Ankara Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. DURUŞMA 28 TEMMUZ’A ERTELENDİ

Duruşma Adli Tıp’tan gelecek sonuç için 28 Temmuz tarihine ertelendi. Duruşma sonrası “Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Ankara Girişimi”, Emrah Gezer Davası İzleme Komisyonu ve Çağdaş Hukukçular Derneği üye ve yöneticileri, ellerinde Emrah Gezer’in fotoğrafları ve söylediği için öldürüldüğü Kürtçe şarkı, “Agir ketye dilemın”, “Yüreğime ateş düştü” yazılı dövizlerle basın açıklaması yaptı.

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, dosyanın Adli Tıp’ta olduğunu açıkladı. Kozağaçlı, davanın fark edilir hale gelmesinin önemli olduğunu ifade ederek, “Belli bir şekilde giyinmek, Kürtçe konuşmak, şarkı söylemek” gibi eylemlerin tahrik olarak kabul edilemeyeceğini kaydetti. Emrah Gezer cinayetinin bir nefret suçu ve insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Kozağaçlı, “Nefret suçuna karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız” dedi.  

‘POLİSE BU EĞİTİMİ VERENLER SUÇLUDUR’

Emrah Gezer’in babası Cemal Gezer ise Adliye önünde bekleyen polisleri işaret ederek, “Kimse anasının karnından ırkçı, halk düşmanı doğmaz. Gencecik polislere neden bu eğitimi veriyorlar? Polisleri eğitenler suçludur” dedi. Oğlunun katilinin de 10 yıl özel harekatçı olarak görev yaptığını ifade eden Gezer, “Oysaki onun rehabilite edilmesi, tedavi görmesi gerekiyordu” dedi. Gezer, yargıdan adalet beklediğini sözlerine ekledi.

KATİL: POLİS,  MAKTUL: KÜRT, ADALET: YOK

“Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Ankara Girişimi”nden Zeynep Mun, cinayetten sonra yaşanan gelişmelerden, katilin polis, maktulün Kürt olmasından dolayı adaletin karartılacağının anlaşıldığına dikkat çekti. Mun, cinayetin Kürtçe şarkı söylenmesi yüzünden değil, ırkçılık, nefret ve polisin kendine olan güveni nedeniyle yapıldığını ifade etti. Mun, “Bu davanın ve her nefret cinayetinin, sanığın bir polis olduğu her davanın üzerindeki kara bulutları dağıtmak için, Emrah Gezer’in katillerinin cezalandırılması için mücadele edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Bankalar Danıştay kararına uymuyor’

SONRAKİ HABER

Van ve Urfa’da miting hazırlıkları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...