04 Ekim 2014 13:45

Kobanê'deki direnişle dayanışmak isteyen halka saldırı

Kobanê sınırındaki Etmanek köyünde direniş nöbeti tutan yurttaşların gazlı saldırıdan sonra askerler Dewşen köyüne de saldırdı

Kobanê\'deki direnişle dayanışmak isteyen halka saldırı
Paylaş

Kobanê sınırındaki Etmanek köyünde direniş nöbeti tutan yurttaşların gazlı saldırıdan sonra  askerler Dewşen köyüne de saldırdı.

Kobanê'ye dönük çete saldırılarına karşı Suruç-Kobanê sınırındaki Etmanek köyünde direniş nöbeti tutan yurttaşlar, Kobanê'den gelen kadın, çocuk ve yaşlıların yerleştirildiği Süleyman Şah Parkı içindeki AFAD çadırlarına giderek buradakilerle bayramlaşmak istedi. Kitleyi engellemek isteyen askerler ise çok sayıda gaz bombası ile müdahalede bulundu.

Hem Etmanek köyünden gelenlere hem de kampta bulunanlara gaz bombası atılırken, kitle de taşlarla karşılık verdi. Bir süre sonra tepelere çekilen kitleye müdahale burada da sürdü. Yurttaşlar ve Kobanêliler "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana YPG/YPJ" sloganları attı.

Asker herhangi bir hareketliliğin olmadığı Etmanek köyünü de gaza boğdu. Müdahalede Zeynep K. adlı yurttaş hafif yaralandı.

SURUÇ'TA BASININ OLDUĞU ALANDA POLİS SALDIRISI

Kobanê Kantonu'na dönük saldırıları takip etmek amacıyla Süleyman Şah Parkı'nın üst tarafındaki tepede yayın yapan kimi medya kuruluşlarına tepki gösteren bir grup yurttaş, tarafsız yayın yapmadıklarını söyledikleri basın mensupları ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine alanın hemen alt tarafında konuşlu askerler, kitleye gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin kullandığı yoğun gazdan, alanda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de etkilendi.

Canlı yayın araçlarının birçoğu da alandan uzaklaşırken, askerin hedef gözetmeksizin kullandığı gaz bombalı müdahale sürüyor.

DEWŞEN'DE ASKER MÜDAHALESİ

IŞİD saldırılarına karşı direniş nöbetinin tutulduğu Dewşen köyüne sevk edilen çok sayıda asker, hiçbir uyarıda bulunmadan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu kitleyi gaz bombardımanına tuttu.

IŞİD’in geçişlerini engellemek ve Kobanê Kantonu'ndaki direniş ile dayanışmak amacıyla Dewşen köyünde nöbet tutan yurttaşların bulunduğu alana çok sayıda zırhlı araçla gelen askerler, herhangi bir uyarıda bulunmadan gaz bombalı müdahale gerçekleştirdi. Gün içinde Etmanek köyüne de benzer bir müdahale gerçekleştiren askerler, çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu kitleyi gaza boğdu.

Yoğun gazdan etkilenen kitlenin bir bölümü araçlarıyla veya yürüyerek, köyden çıkarken, aralarında gençlerin bulunduğu bir grup ise askerlere taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Köyde olaylar sürerken, askerin attığı gaz bombasının isabet ettiği bir araçta yangın çıktı. Araçta yer yer patlamalar da meydana geliyor.

Askerlerin Kurban Bayramı'nın ilk günü doğu cephesi için önemli bir konumu olan Etmanek ve Dewşen köylerini boşaltmaya çalışması direniş nöbetindeki yurttaşları kaygılandırdı. Özellikle Dewşen köyünün öbür yakasındaki Alişêr ve Şêran köylerinde IŞİD çetelerinin konuşlu bulunması nedeniyle, çetelerin zaman zaman sınırı geçerek saldırılar yapmasından endişe edildiği bildiriliyor. (DİHA)

 

 

 

 


 

ÖNCEKİ HABER

Kurbanlık kesim manzaraları

SONRAKİ HABER

Suruç’ta eller tetikte mizanseni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...