04 Ekim 2014 12:29

Barış Anneleri AKP İpekyolu binasını işgal etti

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Kobanê'ye yönelik IŞİD çetelerinin saldırılarını protesto etmek için AKP İpekyolu ilçe binasını işgal etti.

Barış Anneleri AKP İpekyolu binasını işgal etti
Paylaş

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Kobanê'ye yönelik IŞİD çetelerinin saldırılarını protesto etmek için AKP İpekyolu ilçe binasını işgal etti.

Van Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Rojava'nın Kobanê Kantonu'na yönelik IŞİD çetelerinin saldırılarını protesto etmek için AKP İpekyolu ilçe binasını işgal etti. İlçe binasını işgal eden aileleri görüntülemek isteyen basın mensuplarına polis müdahale ederken, polisler, haber takibi yapan gazetecileri itekleyerek AKP ilçe binasının dışına çıkardı. Öte yandan ilçe binasında görevli bir polis amiri annelere, "buradan çıkın ya da sizi döverek çıkarırım" dediği duyuldu. Annelerin AKP ilçe binasını yaklaşık iki saat işgal eden Barış Anneleri, eylemlerini yaptıkları basın açıklaması ile sonlandırdı.

'KOBANÊ İÇİN GEREKİRSE SİLAHLANIP SAVAŞACAĞIZ'


İlçe binasının önünde yapılan açıklamayı Barış Anneleri Meclisi adına Rükiye Aslan yaptı. Aslan,IŞİD'in insanlık dışı uygulamalarını kınayarak, IŞİD'in sadece Kürtleri hedef aldığını söyledi. Aslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD'e mühimmatlarla destek vererek Kürtlere yapılan katliamlara ortak olduğunu söyledi. Diyalog sürecine de değinen Arslan konuşmasının devamında Kobanê'ye yönelik saldırılar durmadığı taktirde kendilerinin de silahlanıp Kobanê için savaşacaklarına dikkat çekti.

Yapılan açıklamanın ardından AKP ilçe binası önünde beş dakika oturma eylemi yapan kadınlar, daha sonra Maraş Caddesi'ni trafiğe kapatarak "Biji Berxwedana YPG" sloganlarıyla dernek binasına kadar yürüdü. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Alman heyet Suruç\'ta

SONRAKİ HABER

Kobanê direnişi insan zinciri ile selamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...