04 Ekim 2014 10:22

YPG: Kobanê'de saldırılar kırıldı, çatışmalar sürüyor

Kobanê'nin üç cephesinde şiddetli çatışmalar devam ederken, YPG Basın Merkezi, dün gece boyunca yaşanan çatışmalarda 67 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü ve kent merkezine saldırıların kırıldığını açıkladı.

YPG: Kobanê\'de saldırılar kırıldı, çatışmalar sürüyor
Paylaş

Kobanê'nin üç cephesinde şiddetli çatışmalar devam ederken, YPG Basın Merkezi, dün gece boyunca yaşanan çatışmalarda 67 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü ve kent merkezine saldırıların kırıldığını açıkladı.

YPG Basın Merkezi, çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. IŞİD’in, Kobanê'nin güneyinde bulunan Miştenûr köyü ve çevresinde dün akşam saatlerinden itibaren dört koldan 2 kez saldırıda bulunduğu ve bu saldırıları kırılan IŞİD’in bugün sabah saatlerinde 3'ncü saldırıyı başlattığı belirtilen açıklamada, "DAÎŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 19'ncu gününde devam etmektedir. Kurban bayramının ilk gününde Kobanê'de olmayı hedefleyen çeteler takviye güç ve ağır silah desteğiyle en kapsamlı saldırılarından birini düzenlemiştir. Kobanê şehir merkezine girmeye çalışan çetelerin ilerleyişi durdurulurken ağır kayıplar verdirilmiştir. DAÎŞ çeteleri, Kobanê'nin güneyinde bulunan Miştenûr köyü ve çevresinde dün akşam saatlerinden itibaren dört koldan 2 kez saldırıda bulunmuştur. Bu saldırıları kırılan çeteler bugün sabah saatlerinde 3'ncü saldırıyı başlatmıştır. Bu çatışmalarda Miştenûr köyünün güneyinde, Halep yolu üzerinde çetelere ait 1 tank güçlerimizce imha edilmiştir.

Helincê köyü civarında da saldırıda bulunan çetelere güçlerimiz tarafından sert karşılık verilmiştir.

Çeteler eş zamanlı olarak doğu ve batı cephelerinde de saldırı girişiminde bulunmuş ve saldırıları kırılmıştır. Doğu ve batı cephelerinden yapılan top atışları aralıklı bir şekilde devam etmektedir. Her üç cephede dün gece boyunca yaşanan çatışmalarda güçlerimizin tespit edilebildiği 67 çeteci öldürülmüştür" diye kaydedildi.

Başta Miştenur olmak üzere her üç cephede de değişik noktalarda çok yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydedilen açıklamada, "DAIŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırılarının kırılmasında büyük bir rol oynayan, büyük bir kararlılık ve iradeyle omuz omuza savaşan 6 YPG ve 4 Burkan El Fırat savaşçısı dün geceki çatışmalarda şahadete ulaşmıştır" denildi.

Açıklamada, Serêkaniye'nin güneybatısında Mebruka beldesi yakınlarında sızma girişiminde bulunan IŞİD üyelerinin vurulduğu ve 2 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtilerek, saldırının püskürtüldüğü ifade edildi.

İKİ TANK İMHA EDİLDİ

ANF’nin haberine göre, IŞİD7in üç saldırısının da püskürtüldüğü Miştenur tepesinde IŞİD üyeleri öldürülürken 1 tank imha edildi.

Kentin güney cephesinde ise yerel saatle 09.00 sularında 1 tankın imha edildiği öğrenildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin vinç üzerindeki eylemi sonuç verdi

SONRAKİ HABER

Kobanê ile dayanışmak için sınıra gidenler engelleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...