04 Ekim 2014 08:31

'Kobanê’de çatışmaların en şiddetlisi dün gece yaşandı'

19 günden bu yana IŞİD saldırısı altında olan Kobanê’de, YPG-YPJ güçleri ile çeteler arasındaki çatışmaların en şiddetlisi dün gece yaşandı. ANF'nin haberine göre Miştenur tepesine ağır silahlarla saldıran IŞİD kayıplar verdi.

\'Kobanê’de çatışmaların en şiddetlisi dün gece yaşandı\'
Paylaş

19 günden bu yana IŞİD saldırısı altında olan Kobanê’de, YPG-YPJ güçleri ile çeteler arasındaki çatışmaların en şiddetlisi dün gece yaşandı. Miştenur tepesine ağır silahlarla saldıran IŞİD kayıplar verdi.

ANF’nin haberine göre gece boyunca bugüne kadarki en büyük IŞİD saldırısına karşı eylemler gerçekleştiren gerillalar IŞİD’e büyük darbeler vurdu.

Çatışmalar şehrin güney ve doğu cephelerinde yoğunlaşırken IŞİD çeteleri özellikle stratejik öneme sahip Miştenur tepesine büyük bir güçle saldırdı. Dün akşam saatlerinden itibaren saldırılarını giderek arttıran IŞİD şehri yoğun bir şekilde havan ve top ateşine tutarken gerillalar ise bu saldırılara eylemlerle karşılık verdi.

Kobanê’den gece boyunca gelen bilgilere göre yaşanan çatışmalarda 150 kadar IŞİD çetesi öldürüldü. Çatışmalar sırasında çetelere ait çok sayıda araç da imha edildi.

Şehirdeki YPG-YPJ gerillaları IŞİD’in bugüne kadarki en ağır darbeleri aldığını ifade ediyor.

'CENAZELERİNİ YERDEN KALDIRAMADILAR
'

Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şex yaptığı açıklamada IŞİD’in “Bayram namazını Kobanê’de kılacağız” diyerek Cerablus, Minbic birçok bölgeden getirdikleri ağır silahlarla saldırılarını yoğunlaştırdıklarını ancak büyük yenilgi yaşadıklarını söyledi.

“Bu sabahtan bu yana da ağır silahlarla saldırıyorlar. Güney, Doğu her cephede savaş devam ediyor" diyen Savunma Bakanı, bugünkü çatışmaların yoğunlaştığı Miştenur tepesinde IŞİD’in  büyük kayıp verdiğini belirtti.

Hesen, "Çeteler YPG/YPJ savaşçılarının sert cevabıyla karşılaştılar. Şunu söyleyebilirim; 150 cenazeleri Miştenur’da yerde kaldı. Cenazelerini alamıyorlar” dedi.

'BU BAYRAM DİRENİŞ BAYRAMI OLACAK
'

Kobanê Kanton Hükümeti Sözcüsü Mahmud Beşar, bu bayramın direniş bayramı olacağını belirterek, “Bayram namazını Kobanê’de kılacağız, diyorlardı. Ama her iki ordu (YPG/YPJ) direniş destanı yazıyor. Çetelerin çöküşü devam ediyor. Bu dakika itibariyle de şiddetli çatışmalar devam ediyor. Kobanê bir kilit konumundadır. Demokratik Suriye, Demokratik Ortadoğu için Kobanê direnişi kilit bir konumdadır. Kanımızın son damlasına kadar sözümüze bağlı kalacağız. Şehadet bizim için önemli değil, önemli olan Kobanê’dir. Suriye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesidir. Şanslıyız ki, tarih bizim üzerimizden yazılıyor. Nasıl ki Kürt Halk Önderi mücadelesine buradan başladı. Nasıl ki Rojava devrimi buradan başladı. Şimdi de Kürt halkının kaderi burada yazılıyor” diye konuştu.
 

ÖNCEKİ HABER

Kenan Bilgin davasında zaman aşımı kararı

SONRAKİ HABER

IŞİD\'e 9 hava saldırısı daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...