04 Ekim 2014 06:00

Bir direniş bayramı daha!

Yirmi bir gündür Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda Çalışma Bakanlığından ve Hükümetten çözüm bekleyen Van İŞKUR işçileri, Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramı’nı da direnişte karşıladı.

Bir direniş bayramı daha!
Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

Yirmi bir gündür Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda Çalışma Bakanlığından ve Hükümetten çözüm bekleyen Van İŞKUR işçileri, Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramı’nı da direnişte karşıladı. Yetkililerden iyi haber bekleyen işçiler, bayramı ailelerinden uzakta geçirecekler. İşçiler “Bu bayram bizim için kara bayram. İki bayram arasında belki mutlu bir haber alırız demiştik ama olmadı. İşimize geri alınmazsak bayram bizim neyimize” dediler.

‘BEN ARTIK HÜKÜMETE İNANMIYORUM’

Mehmet Şefik çocuklarının kendisini arayıp “Baba ne zaman geleceksin?​” diye sorduğunu ifade etti. “Biz ekmeğimizi alana kadar buradayız” diyen Şefik şöyle devam etti: “Evet bayram var, ama çoluk çocuğum aç, susuz, okula gidemiyorlar; ben de yirmi gündür bu parkta yatıp kalkıyorum. Biz bayramı burada geçireceğiz. Eylemimizi devam ettireceğiz.”
“Ailemize cevap veremiyoruz” diyen Servet Tümin Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban bayramında da bekledikleri müjdeli haberi alamadıklarını ifade etti. “Hakkımızı alana, ekmeğimizi kazanana kadar; sonunda ölüm olsa dahi eylemimizden vazgeçmeyeceğiz” diyen Tümin, ailelerinin Van’da mağdur durumda olduklarını belirtti. Tümin “Buradan yetkililere sesleniyoruz. En azından bayram sonrası iyi bir haber alalım. İstediğimiz bir ekmek bu da en doğal hakkımız” diye konuştu.

‘BAYRAM SONRASI İYİ BİR HABER BEKLİYORUZ’

“Bir ay ramazan bayramında kaldırımda domates ekmekle orucumuzu açtık. Belki ramazan bayramında iyi bir haber gelir yüzümüz güler dedik ama Ramazan Bayramı’nı zehir ettiler. Bu bayramı da zehir ediyorlar” diyen Arslan Erçağlar, “Biz alnımızın teriyle kazandığımız ekmeğimizi istiyoruz” dedi. Erçağlar, şunu söyledi: “Umarım bayram sonrası biz iyi haberlerle evimize döneriz.”

Bayramın yoksulların değil zenginlerin bayramı olduğunu dile getiren Kenan Duman ise “Eve gitsek çocuklarımıza bir parça et bile veremeyeceğiz. Çocuklarımızı sevindirememesinin üzüntüsünü yaşayacağız. Bugünden sonra bir sonuç almadan buradan ancak cesedemiz döner” dedi.

ÖLÜMÜNE YOLA ÇIKTIK’

Van İŞKUR işçileri içindeki tek kadın temsilci olarak Ankara’da bulunan Nurcan Ürper de bir kara bayram geçireceklerini söylüyor. “Kurban Bayramı’nda iki bayram yaşarız” diyerek Ankara’ya geldiklerini ifade eden Ürper, “Az önce annem aradı, gelemeyeceğimi söyledim. Çok üzüldü. Hepimiz iyi haberlerle ailemizin yanında olamamaktan dolayı çok üzgünüz. Ben bu işi burada koparmadan hiçbir yere gitmeyeceğim. Biz ölümüne yola çıktık” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Sonunda gülen işçi olacak!

SONRAKİ HABER

Uçanyol bu bölgeyi batıracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...