04 Ekim 2014 00:00

Dora Otel'de işten atmalar sürüyor

Tüm Emek Sen 'de örgütlenmeye başladıktan sonra işten atmaların başladığı Dora Otel'de işten atmalar sürüyor. Toplam 8 işçinin atıldığı otelde işten atmaların artması bekleniyor.

Dora Otel\'de işten atmalar sürüyor
Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Tüm Emek Sen'de örgütlenmeye başladıktan sonra işten atmaların başladığı Dora Otel'de işten atmalar sürüyor. Toplam 13 işçinin atıldığı ve 45'in üzerinde çalışanın olduğu otelde işten atmaların artması bekleniyor. Yapılan tüm görüşmelere rağmen Dora Otel yönetiminin, sendikalı olanların görev yerlerini değiştirmekle tehdit ettiğini belirten işçiler, kendilerine psikolojik baskı (mobbing) uygulandığını söyledi.

1 yıldır Dora Otel'de çalışan ve sendikalaştığı için işten atılan Muhammed, "Daha önce, kendisini 'işçi dostu' gibi tanıtan Dora Otel Genel Müdürü Hulusi Çevik, iş yavaşlatınca bizi hemen kapının önüne koydu.  Hulusi bey her gün Aydınlık okuyor. Bizim sendikalaştığımızı öğrenince 'ben de işçilerin sendikalaşmasından yanayım' dedi. Ancak koşullarımızın düzelmesi için iş yavaşlatınca 7 arkadaşımızla birlikte beni kapının önüne koydu" dedi. Dora otel yönetiminin bununla yetinmediğini söyleyen Muhammed, işten atmaların süreceğini belirtti.

Atılan işçilerden bir diğeri de Salih. Daha önce 3 arkadaşının zam için Genel Müdürün yanına gittiğini ve işten çıkarıldığını belirten Salih, "Genel Müdürün 'zam için gelen herkesi atın' demesi üzerine biz de örgütlü davranmaya karar verdik ve sendikalaştık. iş yavaşlatınca da işten çıkarıldık" diye konuştu.  "Genel Müdürümüz Hulusi Çevik 12 bin TL alıyor" diyen Salih, "Biz yanına gidip geçinemiyoruz dediğimizde, ben de geçinemiyorum diyor. 800 TL'ye çalışan arkadaşlarımız var bu otelde onlar nasıl geçinecek" diye tepkilerini dile getirdi.

"Otel yönetiminin burada kaç tane sendikalı varsa kafasını koparacağız" dediğini ifade eden Salih, işten atmaların artacağını belirtiyor.

İşten atmaları protesto etmek ve yeni işten atmaların durması  için 6 Ekim Pazartesi günü saat 11:00'da Şişli'de bulunan Dora Otel önünde basın açıklaması yapacak olan işçiler, tüm emek dostlarına dayanışma çağrısı yaptı.

ÖNCEKİ HABER

BEDAŞ işçileri: Maliyet insan canından daha değerli

SONRAKİ HABER

Bekle bekle nereye kadar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...