03 Ekim 2014 21:33

Davutoğlu, AYM’nin TİB kararına kızdı

“Her özgürlüğün bir ahlaki çerçevesi, etik boyutu var. O prensiplere uyulmadığı zaman birileri için özgürlük denilen alan başkalarının güvenliğini de özgürlüğünü de tehdit edebiliyor.”Başbakan Davutoğlu bu sözleri bir televizyon kanalında; AYM’nin TİB yasasını iptal etmesinden dolayı söyledi.

Davutoğlu, AYM’nin TİB kararına kızdı
Paylaş

“Her özgürlüğün bir ahlaki çerçevesi, etik boyutu var. O prensiplere uyulmadığı zaman birileri için özgürlük denilen alan başkalarının güvenliğini de özgürlüğünü de tehdit edebiliyor.”

Başbakan Davutoğlu bu sözleri bir televizyon kanalında; AYM’nin TİB yasasını iptal etmesinden dolayı söyledi.

Ahmet Davutoğlu, dün akşam atv- A Haber ortak canlı yayınında Anayasa Mahkemesinin, TİB’e verilen “4 saat içinde İnternet sitesi kapatma” yetkisini iptal etmesini değerlendirdi.

Davutoğlu fikir özgürlüğünü savunduğunu, ama her özgürlüğün bir ahlaki çerçevesi olduğunu söyledi. Davutoğlu “O prensiplere uyulmadığı zaman birileri için özgürlük denilen alan başkalarının güvenliğini de özgürlüğünü de tehdit edebiliyor. Burada TİB’in böyle bir müdahale yetkisi almasına karşı çıkışa ben iki sebeple karşı eleştiri getiririm. Birincisi ya uygulamadaki gecikme başka bir insanın özgürlük alanını yok ederse hatta güvenliğini tehdit ederse bunun sorumlusu kim olacak” diye ekledi.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Passolig’e karşı noter tespiti yapılacak

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Her geçen gün İnternet’e daha da karşı oluyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...