03 Ekim 2014 18:43

Biden, Erdoğan'ın IŞİD itirafını anlattı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, IŞİD’in güçlenmesinin sorumlusu olarak aralarında Türkiye ve Suudi Arabistan'ın da olduğu ABD’nin bölgedeki müttefiklerini gösterdi. Biden bu politikaların belirlenmesindeki ABD sorumluluğuna ise değinmedi.

Biden, Erdoğan\'ın IŞİD itirafını anlattı
Paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, IŞİD’in güçlenmesinin sorumlusu olarak aralarında Türkiye ve Suudi Arabistan'ın da olduğu ABD’nin bölgedeki müttefiklerini gösterdi. Biden bu politikaların belirlenmesindeki ABD sorumluluğuna ise değinmedi. Biden, Erdoğan'ın kendisine "siz haklıydınız, çok fazla insanın (Suriye’ye) geçişine izin verdik, şimdi sınırı mühürlemeye çalışıyoruz" dediğini de aktardı.

Biden, “Suriye’deki en büyük problemimiz bölgedeki müttefiklerimizdi” diyerek Türkiye, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin Esad’ı devirmek için bir Sünni-Şii savaşı kadar ileri gittiğini söyledi. Biden, bunun için yüzlerce milyon dolar ve on binlerce ton silahın Esad’la savaşanlara aktarıldığını belirtti.

RT.com’un haberine göre Harvard Üniversitesi’nde bir konuşma yapan Biden, müttefikleriyle bu konularda görüştüklerini ancak onları vazgeçiremediklerini öne sürdü.

“Bu politikanın sonuçları şimdi çok daha görünür” diyen Biden ABD’nin bir Müslüman ülkede yeniden işgalci olarak savaşa giremeyeceğini bu yüzden Washington’un IŞİD’e karşı savaşacak Sünni devletlerin koalisyonuna ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Biden son olarak Erdoğan ile arasında geçen diyalogu anlatarak şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ki eski bir dosttur, bana dedi ki; ‘siz haklıydınız, çok fazla insanın (Suriye’ye) geçişine izin verdik, şimdi sınırı mühürlemeye çalışıyoruz’." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suruç esnafı: Bayramı kutlamıyoruz

SONRAKİ HABER

İsveç, Filistin\'i tanıyacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...