03 Ekim 2014 16:29

Boğaziçi Rektörlüğü’nden homofobiye karşı mesaj

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü yeni akademik dönemde tüm öğrencilerine heteroseksizm ve homofobiye karşı durmanın en temel ilke olmasını içeren bir ‘dönem başı duyurusu’ gönderdi.

Boğaziçi Rektörlüğü’nden homofobiye karşı mesaj
Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü yeni akademik dönemde tüm öğrencilerine heteroseksizm ve homofobiye karşı durmanın en temel ilke olmasını içeren bir ‘dönem başı duyurusu’ gönderdi. Rektörlük, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Bilgi Kayıt Sistemi (ÖBİKAS) ile öğrencilere gönderdiği mesajda, “Şiddet ortamından uzak, ırkçı, heteroseksist/homofobik ve benzer ayrımcı dil ve nefret söylemlerini dışlayan, her türlü tacize hayır diyen ve başkalarının yaşantılarına ve yaşam biçimlerine saygı gösteren bir eksenden hareket edilmesi hepimiz için en temel ilke olmalıdır” dedi.
 

‘HETEROSEKSİST VE HOMOFOBİK, NEFRET DİLİNDEN UZAK DURUN’

Konuyla ilgili açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi Anti Homofobi ve Transfobi Topluluğu da “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Kurulunun çağrısının öncü ve emsal olmasını temenni ediyoruz. Bütün üniversiteleri, ‘heteroseksist ve homofobik dilden ve nefret söyleminden uzak durma konusunda’ öğrencilerine, öğretim elemanlarına ve çalışanlarına çağrı yapmaya davet ediyoruz,” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Akyürek: Dink’i İstanbul Emniyeti, MİT ve vali korumadı

SONRAKİ HABER

Torun Center\'da işçilerden vinç eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...